1

Ανοιχτή Πρόσκληση για κατάθεση αιτήσεων του προγράμματος ΤΕΒΑ που αφορά υλική βοήθεια για τους απόρους συμπολίτες μας

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λέσβου ανακοινώνεται ότι:

Ως γνωστόν ο Δήμος Λέσβου είναι Επικεφαλής Εταίρος, για την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου για το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου ότι από Τετάρτη 15  Ιουλίου 2015 έως και την Τετάρτη  5 Αυγούστου 2015 θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση των αιτήσεων του προγράμματος ΤΕΒΑ που αφορά υλική βοήθεια για τους απόρους συμπολίτες μας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση 2015,και  δεν είναι δικαιούχοι του προηγούμενου  Προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης .

Οι αιτούντες πρέπει  και έχουν τα εξής εισοδηματικά κριτήρια:
• Για ένα άτομο εισόδημα μέχρι 3.000,00 Ευρώ.
• Για δύο άτομα εισόδημα μέχρι 4.500,00 Ευρώ .
• Για τρία άτομα εισόδημα μέχρι 5.400,00 Ευρώ
Για κάθε επιπλέον άτομο το οικογενειακό εισόδημα προσαυξάνεται κατά 900,00 Ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Όσοι δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση του 2015, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά της αιτήσεις τους στην  ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.idika.org.gr/teba/ ή να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στις Τοπικές Κοινότητες ,στις έδρες των πρώην Δήμων και συγκεκριμένα στους κοινωνικούς Λειτουργούς  στο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, όπου θα υπάρχει και δυνατότητα υποβολής αιτήσεων, καθώς επίσης και στους  εταίρους μας, οι οποίοι επίσης έχουν την δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και είναι οι εξής:  Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης  Δήμου Λέσβου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου),Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης,ΣύνδεσμόςΠολυτέκνων Λέσβου, Σωματείο Περίθαλψης Σίτισης Άντισσας Λέσβου ‘Ο Καλός Σαμαρείτης’, Εστία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Σίτισης Καλλονής ‘Σιτίζω’, Ζαχάρειος Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίας Παρασκευής Λέσβου,Μιχαλέλειος Οίκος Ευγηρίας ΠλωμαρίουΛέσβου,Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου Λέσβου,ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία ,Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου, Σωματείο Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης “Η Άμπελος”,Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ «Η ΚΥΨΕΛΗ’,Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Παράρτημα Λέσβου),Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλλονής Λέσβου,Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Αγιος Γεώργιος» Μυτιλήνης, Εκπολιτιστικός Θεατρικός Όμιλος Καλλονής, Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου Λέσβου.

Για την Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων, στους εταίρους μας που βρίσκονται στην πόλης της Μυτιλήνης,  στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου που βρίσκονται Αγίας Ειρήνης 10, τηλ. 22510-27501, καθώς επίσης και στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης Ασκληπιού 34, τηλ. 22510-22143.

Η Πρόσκληση προς τους ωφελούμενους θα είναι αναρτημένη για όλο το διάστημα υποβολής των αιτήσεων και στην ιστοσελίδα του Δήμου μας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας, έχουμε επίσης ενημερώσει τον Σύλλογο Λογιστών Λέσβου.
Υ.Γ. Επισυνάπτεται η αναλυτική σχετική Ανοιχτή Πρόσκληση