Δραστηριότητες

1. Σε νοικιασμένο από το σύλλογο χώρο στο κέντρο του χωριού, γίνονται μαθήματα εκμάθησης όλων των πραδοσιακών οργάνων από άξιους μουσικούς όπως τους Γιάννη Καλαϊτζή, Αννίτα Μαντζουράνη και Παναγιώτη Σαλάνη, καθώς επίσης και μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού.
2. Η νεοσυσταθείσα μεικτή χορωδία του συλλόγου με δάσκαλο κατά το χρονικό διάστημα 2008-9 τον Αντώνη Βερβέρη και το διάστημα 2009-10 τη Λία Κεφαλά έχει δώσει με μεγάλη επιτυχία αρκετές παραστάσεις στα Πάμφιλα, στη Μυτιλήνη και σε άλλα χωριά της Λέσβου. κάστρο



H χορωδία σε παράσταση στο κάστρο της Μυτιλήνης τον Ιούλιο του 2010.



Η χορωδία στα εγκώμια στην Αγία Βαρβάρα


H χορωδία στα εγκώμια στην Αγία Βαρβάρα Παμφίλων.





3. Γίνονται μαθήματα παραδοσιακού χορού και το χορευτικό του συλλόγου συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις.
4. Ο σύλλογος επίσης διοργανώνει χορούς, εκδρομές μέσα και έξω από το νησί, εκδηλώσεις αναβίωσης παλαιών εθίμων και με τη συμμετοχή σ' όλα αυτά ανδρών, γυναικών και παιδιών, η "παρέα", η "συνύπαρξη όλων" το "κέφι", δίνουν το παρόν στο χωριό χειμώνα καλοκαίρι.
5. Οργανώνει ομιλίες γνωστών επιστημόνων με θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως:
α) Το 2008 ομιλία με θέμα "Πρόληψη της υγείας" με ομιλητή το γιατρό παθολόγο κ. Νίκο Μαυρογένη.
β)Στις 17 Μαϊου 2009 ομιλία της γραμματέως του συλλόγου κας Χρύσας Βέκιου με θέμα: "Η ιστορία και η σημασία του χορωδιακού τραγουδιού", επ' ευκαιρία της εκδήλωσης που διοργάνωσαν στη Γέρα και στα Πάμφιλα η Παγγεραγωτική χορωδία, η μικτή χορωδία του συλλόγου Γυναικών Παμφίλων και οι "Ανιμάτους".
γ)το 2010 εκδήλωση για την ημέρα της Γυναίκας η οπία περιελάμβανε ομιλία της παιδιάτρου κ. Μαρίας Λόζου- Βερβέρη με θέμα: "Παιδική παχυσαρκία- Ο ρόλος της μητέρας στη διατροφή", ομιλία της προέδρου του συλλόγου κ. Αναστασίας Γαζηδέλλη- Αβαγιανού με θέμα: "Ποια η σημασία του εορτασμού της ημέρας της Γυναίκας σήμερα" και προβολή ταινιών από το παραδοσιακό σπίτι του Λαογραφικού Μουσείου Παμφίλων, γυρισμένες από ομάδα μαθητών και καθηγητών του Λυκείου Παμφίλων σε συνεργασία με το σύλλογο Γυναικών Παμφίλων και με θέματα τη "Γυναίκα εργαζόμενη στο σπίτι στα παλαιότερα χρόνια" και το "Νυφοστόλι".