Από τον Οργανισμό «Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού» του Δήμου Λέσβου ανακοινώνεται ότι:

Με το εκπληκτικό έργο του Wagner «SIEGFRIED» στις 5 Νοεμβρίου συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», της Μetropolitan Opera που έφερε στην Ελλάδα ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ. Σε αυτή την παραγωγή το κοσμικό όραμα του Wagner, εστιάζεται στις πρώτες κατακτήσεις του ήρωά του. Ένας χαρακτήρας ατρόμητος και ταυτόχρονα αγνός, ο Siegfried έχει την ικανότητα να μετατρέψει τη σκοτεινή υπόθεση σε κωμωδία.

Στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζεται ο ιδανικός ήρωας, εκείνος που μπορεί και αφήνει το δικό του, ξεχωριστό στίγμα, μέσα από την κάθε του πράξη. Ταυτόχρονα όμως, ο θεατής ανακαλύπτει και την τρυφερή του πλευρά. Ο Siegfried λαχταράει τη συντροφιά, αναζητάει την παρέα, ακόμα και στη φύση. Η γενναιότητά του και η ατρόμητη προσωπικότητά του είναι ένα κράμα δύναμης και ευαισθησίας. Είναι αγνός και για αυτό μπορεί, τόσο απλά, να επικοινωνεί με όλη τη φύση.

Η σύνθεση σκηνικού και λόγου με υπέρ-ρεαλιστικά στοιχεία, αποτυπώνουν τις δύο αντίθετες όψεις του κόσμου του. Η σκοτεινή και η φωτεινή πλευρά, παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια του Siegfried. Τα στοιχεία του υπέρ-ρεαλισμού χαρακτηρίζουν αυτή την παραγωγή, αφού είναι απαραίτητα για την πιο πειστική ανάδειξη του φυσικού κόσμου και την καλύτερη απόδοσή του. Η αίσθηση της φύσης είναι απαραίτητο να υπερτερεί, ώστε να μπορεί να ταξιδέψει τον θεατή στον δικό της κόσμο. Την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, ενισχύει σημαντικά και η ορχήστρα, καθώς ενδυναμώνει τα συναισθήματα και διεγείρει τις αισθήσεις. Ο θεατής μέσα από αυτή την προσέγγιση, πρέπει να νιώσει το μυστήριο και τον κίνδυνο, ταυτόχρονα με την ομορφιά και τη γαλήνη που συνυπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο.

Η δύναμη του “video art” υπό την επιμέλεια του video Pedro Pires, η τελευταία τεχνολογία των οπτικών εφέ και οι 3D απεικονίσεις, δίνουν «ζωή» στο σκηνικό. Μέσα από οφθαλμαπάτες και οπτικά τρικ, το αποτέλεσμα δίνει μια μαγική αίσθηση, ενώ η πρωτοποριακή σκηνική μηχανή του Robert Lepage εντυπωσιάζει, καθώς μεταμορφώνεται από μαγεμένο δάσος, σε ερωτική φωλιά… στη βουνοκορφή!

Το εξαιρετικό cast των διακεκριμένων καλλιτεχνών αποτελείται από: τον Jay Hunter Morris στον ομώνυμο ρόλο, τη Deborah Voigt στο ρόλο της «Brunnhilde», (Μπρυνχίλντε), που είναι και το «έπαθλο» του Siegfried και τον Bryn Terfel, στον ρόλο του «Περιπλανώμενου». Την ορχήστρα διευθύνει ο Fabio Luisi.

Το έργο του Wagner «Siegfried» θα καθηλώσει και θα συγκινήσει εκατομμύρια θεατές από 54 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Η παράσταση του Wagner «Siegfried» θα μεταδοθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 18:00 από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και από τις παρακάτω αίθουσες προβολής του δικτύου:

  • Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
  • Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
  • Δημοτικός Κινηματογράφος Καβάλας OSCAR
  • Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου
  • Κινηματοθέατρο Αχίλλειον Βόλου

Η ίδια παράσταση θα μεταδοθεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 19:00, από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το βραβευμένο πρόγραμμα της «The Met: Live in HD», που ξεκίνησε εντυπωσιακά στη χώρα μας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, με την παράσταση «Anna Bolena» του Donizetti, περιλαμβάνει 11 υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2011- 2012, που μεταδίδονται, απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και προβάλλονται σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD).

Η παράσταση «Don Giovanni» του Mozart που προβλήθηκε στις 29 Οκτωβρίου, είχε τεράστια επιτυχία, καθώς η αποδοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το «The Met: Live in HD» έχει πλέον γίνει θεσμός!

Η παράσταση «Don Giovanni» ήταν sold out στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, αλλά και στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον Δήμου Βόλου, (που έκανε πρεμιέρα στο πρόγραμμα με τη συγκεκριμένη παράσταση), ενώ τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί μέσα σε λίγες ώρες από την έκδοσή τους. Κατάμεστη ήταν και η αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, όπως και οι αίθουσες στη Βέροια, την Καβάλα και τη Μυτιλήνη!

Λόγω τοπικού τεχνικού προβλήματος, δεν πραγματοποιήθηκε η προβολή του «Don Giovanni» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη παράσταση θα προβληθεί εκ νέου το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 20:00.

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου