Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Τίτλος: Animation Workshop
Ημερομηνία: 06.08.2010 18.00 – 19.00
Κατηγορία: Διάφορες

Περιγραφή
Ο Δήμος Μυτιλήνης προσκαλεί τους γονείς και τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στα παλίσια της «4ης Γιορτής Αιολικής Γης» , καθώς και της 6ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων “Athens Video Art Festival 2010” , στο “Animation Workshop”, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Αυγούστου, από τις 18:00 έως τις 19:00, στα «Τσαμάκια».

 

Λεπτομέρεις εκδήλωσης

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Μυτιλήνης παρουσιάζει στις 6 και 7 Αυγούστου στα πλαίσια της «Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Μυτιλήνης παρουσιάζει στις 6 και 7 Αυγούστου στα πλαίσια της «4ης Γιορτής Αιολικής Γης» την 6η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων “Athens Video Art Festival 2010”, που περιοδεύει στην ελληνική περιφέρεια, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδας, που εκπροσωπεί την χώρα μας διεθνώς, αφιερωμένο στον ψηφιακό πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες. Το φεστιβάλ απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις των πλέον πρωτοποριακών μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης.

Workshop για παιδιά 6-10 ετών

Στο πλαίσιο της μέγιστης δυνατής αξιοποίησης της απήχησης, της δυναμικής, αλλά και του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του περιεχομένου και των δράσεων του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί “Animation Workshop” με θέμα το “Ζωντανεύω την εικόνα”, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας (6-10 ετών), φτιάχνοντας την πρώτη animation δημιουργία τους.

Με αυτό το workshop οι μαθητές της Μυτιλήνης θα «ταξιδέψουν», μαζί με έμπειρους animators, από τη βασική αρχή της δημιουργίας του σχεδίου έως τη σύνθεση της κίνησης. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τον ψηφιακό πολιτισμό, μέσα από την άμεση επαφή τους με ψηφιακές μορφές τέχνης, όπως είναι το “Animation”.

Ο Δήμος Μυτιλήνης προσκαλεί τους γονείς και τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο “Animation Workshop”, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Αυγούστου, από τις 18:00 έως τις 19:00, στα «Τσαμάκια».

Οι μαθητές της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για τις μαθησιακές ανάγκες και την ηλικία τους “Animation Workshop”, διάρκειας μιας ώρας.

Το workshop θα ξεκινήσει προβάλλοντας στα παιδιά διάφορα είδη κινουμένου σχεδίου. Στη συνέχεια θα γίνει μια επίδειξη του πώς φτιάχνονται τα κινούμενα σχέδια, χρησιμοποιώντας σκίτσα, το ένα μετά το άλλο, ώστε η διαδικασία να γίνει κατανοητή.

Με την βοήθεια των digital tablets, θα σχεδιαστούν πάνω σε μια κενή σελίδα κάποια σκίτσα. Μετά, σε μια νέα κενή σελίδα θα σχεδιαστεί ένα δεύτερο σκίτσο, μετά ένα τρίτο κλπ, ώστε μετά από καμιά δεκαριά σχέδια, να δημιουργηθεί το animation και τα σκίτσα να ζωντανέψουν. Με αυτό τον τρόπο θα αποκαλυφθεί το μυστικό της κινούμενης εικόνας στα παιδιά.

Στην συνέχεια, τα ίδια τα παιδιά θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι ανάλογο σε φύλλα χαρτιού, σχεδιάζοντας σκίτσα το ένα μετά το άλλο και ακολούθως, παίρνοντας στα χέρια τους τις σελίδες και γυρίζοντάς τες πολύ γρήγορα, θα δημιουργήσουν το δικό τους κινούμενο σχέδιο.