Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μυτιλήνης διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τη «Γιορτή Αιολικής Γης», από τις 4 έως και τις 7 Αυγούστου, στην περιοχή «Τσαμάκια». Πρόκειται για μια έκθεση τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών επαγγελμάτων, που εντάσσεται στα πλαίσια του «Λεσβιακού Καλοκαιριού» και έχει σα στόχο να ενισχύσει τις σχέσεις των τοπικών παραγωγών με τους Λέσβιους καταναλωτές, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, που θέλουν να γνωρίσουν σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, τις τοπικές γεύσεις και παραδόσεις.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος ο Δήμος Μυτιλήνης δημιουργεί στα «Τσαμάκια», μέσα στο αλσύλλιο της πόλης, ένα μικρό, παραδοσιακό «χωριό», με καλαίσθητα ξύλινα περίπτερα, τα οποία φιλοξενούν τους εκθέτες αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς του νησιού μας, καθώς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Η φετινή «Γιορτή Αιολικής Γης» περιλαμβάνει ένα πλούσιο, παράλληλο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, με καθημερινές μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, δράσεις για τα παιδιά και θέατρο σκιών.

Πιο συγκεκριμένα, η έναρξη της «Γιορτής Αιολικής Γης» θα δοθεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου στις 18:00, ενώ την ίδια μέρα στις 22:00 θα πραγματοποιήσει συναυλία με τους Stavento και την Ήβη Αδάμου, στην πλαζ «Τσαμάκια».

Την Πέμπτη 5 Αυγούστου, στις 20:00, το χορευτικό τμήμα του Δήμου Μυτιλήνης θα δώσει μια παράσταση με παραδοσιακούς χορούς, υπό τη διεύθυνση του χοροδιδασκάλου Κώστα Αγκοπιάν, ενώ στις 21:00 θα ακολουθήσει ρεμπέτικη βραδιά με την Πολιτιστική Παρέμβαση «Πάραλος».

Στα πλαίσια της «4ης Γιορτής Αιολικής Γης» η ΔΗ.Κ.Ε.ΜΥ. φιλοξενεί την 6η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων “Athens Video Art Festival 2010”, με τη συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, 6 και 7 Αυγούστου, στην πόλη της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδας, που εκπροσωπεί τη χώρα μας διεθνώς, κερδίζοντας φορείς, κοινό και την υποστήριξη περισσοτέρων από 7200 καλλιτεχνών από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η παρουσίαση του γεγονότος εντάσσεται στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του «Λεσβιακού Καλοκαιριού 2010», στοχεύοντας στην ανάδειξη, εξέλιξη και εξάπλωση του σύγχρονου πολιτισμού και την επικοινωνία των ψηφιακών τεχνών μακριά από τα αστικά κέντρα.

Στη Μυτιλήνη, οι επισκέπτες της «4ης Γιορτής Αιολικής Γης» και του «Athens Video Art Festival» θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εντυπωσιακές προβολές video art animation, καθώς και εκθέσεις βίντεο και ψηφιακής εικόνας, δίνοντας ενεργά το παρόν στη μεγάλη αυτή γιορτή του σύγχρονου πολιτισμού.

Παράλληλα, ο Δήμος Μυτιλήνης σε συνεργασία με τους διοργανωτές του φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών, σε μια προσπάθεια να δώσουν έμφαση σε θέματα οικολογίας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, παρουσιάζουν τη θεματική ενότητα “Feel Free To Feel Green”, με περιβαλλοντικά – ευαίσθητα έργα όλων των κατηγοριών, που αφορούν την ευρύτερη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τη φύση.

Η «4η Γιορτή Αιολικής Γης» ολοκληρώνεται το Σάββατο με μια συναυλία των “Noisily”, που θα ξεκινήσει στις 21:30.

Γραφείο Τύπου