Στην 1η Συνάντηση των Αντιπροσωπειών των Επιμελητηρίων του Δικτύου των Αδελφοποιημένων Πόλεων – Δήμων και των περιοχών τους με το Δήμο Πάφου της Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, στη Μυτιλήνη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ανθούλα Βαμβουρέλλη, τον Αντιδήμαρχο Γέρας, Θέμη Αθανάση, τον Δημοτικό Σύμβουλο & Αντιπροέδρο του Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Παναγιώτη Ζαφειρίου τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Α.Δ.ΕΛ., Γιάννη Μουτζουρέλλη.

Στη συνάντηση που οργάνωσε το Επιμελητήριο Λέσβου, υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου, και ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Λέσβου 1912 – 2012 και την ενσωμάτωσή της στην Ελληνική Επικράτεια, εξετάσθηκαν διεξοδικά θέματα Τουριστικής και Εμπορικής συνεργασίας του Δικτύου Δήμου των Αδελφοποιημένων Πόλεων και ειδικότερα στον Ιαματικό Τουρισμό.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λέσβου, αφού καλωσόρισε τα μέλη των αντιπροσωπειών των Επιμελητηρίων, ευχήθηκε η συνάντηση αυτή που πραγματοποιείται κατόπιν ομόφωνης απόφασης των Δημάρχων του Δικτύου αδελφοποιημένων Δήμων, που έγινε στο Δημαρχείο Πάφου, στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού του «Κατακλυσμού», σε ειδική συνεδρίαση στο Δημαρχείο της Πάφου, να είναι γόνιμη και παραγωγική, ενώ αναφερόμενος στο ιστορικό της τόνισε: « Κατά τη συνεδρίαση των Δημάρχων του Δικτύου αδελφοποιημένων Δήμων Ελλάδας με το Δήμο Πάφου – Κύπρου (τ. Δήμος Μυτιλήνης, νυν Δήμος Λέσβου, Λαμιέων, Καλαμαριάς, Κερκυραίων και Πρέβεζας) που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Πάφου, 1 – 4 Ιουνίου 2012, υπέβαλα την πρόταση να αναπτυχθεί έτι περαιτέρω η μεταξύ μας συνεργασία και σε θέματα προώθησης του Τουρισμού και Εμπορίου, προϊόντων παραγομένων στους Δήμους μας (για μας π.χ. λάδι, ούζο, σαπούνι, τυρί κ.τ.λ.). Η πρόταση μου αυτή, έγινε αποδεκτή από όλους τους συναδέλφους, ανέλαβε δε, να την υλοποιήσει ο Δήμος Λαμιέων, ο οποίος ασκεί την Προεδρία του ως άνω Δικτύου για τη φετινή χρονιά, στην οποία Προεδρία, εναλλάσσονται κατ’ έτος οι προαναφερόμενοι Δήμοι. Έτσι, κατόπιν σχετικών τηλεφωνικών μεταξύ μας συνεννοήσεων, ο Δήμος Λαμιέων ήρθε σε επικοινωνία με το Επιμελητήριο Λέσβου και αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η πραγματοποίηση σήμερα στη Μυτιλήνη, της 1ης Συνάντησης εκπροσώπων των Επιμελητηρίων των Δήμων του ως άνω Δικτύου, η οποία είναι αφιερωμένη στην Εκατονταετία της Απελευθέρωσης του Νησιού μας από τον Τουρκικό Ζυγό».

Το μεσημέρι έγινε παράθεση τιμητικού γεύματος, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επισκέφθηκαν τον κ. Βουνάτσο, στο γραφείο του, στο Παλαιό Δημαρχείο, όπου τον ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα των εργασιών της συνάντησης και τον ευχαρίστησαν θερμά για τη φιλοξενία, την αναλυτική ενημέρωση και τη σημαντική βοήθεια που προσέφερε ο Δήμος Λέσβου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου