Με εντυπωσιακό ρυθμό εντείνεται η συμμετοχή τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και πολιτών στην παγκόσμια «Ώρα της Γης 2009», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου.

Η Ελλάδα αναμένεται να σκοτεινιάσει από γωνιά σε γωνιά, καθώς περισσότεροι από 270 Δήμοι σε όλη τη χώρα, ανάμεσα τους και ο ο Δήμος Μυτιλήνης, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η Ελλάδα κατακτά μια παγκόσμια πρωτιά στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, με την εντυπωσιακή συμμετοχή της στην «Ώρα της Γης», όντας η εντονότερη συμμετοχή στη μεγαλύτερη συμβολική δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη που διοργανώθηκε ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα καταφέρνει να ξεπεράσει ακόμη και τους Αυστραλούς, τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας της «Ώρας της Γης», οι οποίοι συναντώνται στην τρίτη θέση των συμμετοχών, πίσω από το δεύτερο Καναδά.

Περισσότεροι από 18000 Έλληνες έχουν ήδη δηλώσει ηλεκτρονικά την προσωπική συμμετοχή τους (http://www.earthhour.org/signup/gr:el), αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στην πολιτική ηγεσία για να εντείνει τις προσπάθειές της, ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η ελληνική συμβολή όμως, στην παγκόσμια εκστρατεία της «Ώρας της Γης» δεν εξαντλείται στη μαζική συμμετοχή. Ελληνικά μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας θα προσθέσουν αίγλη στην διεθνή αυτή πρωτοβουλία. Με τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, πολιτιστικά μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Παρθενώνας, ο Ιερός Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Ναός του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά και το Μνημείο του Φιλοπάππου θα προσδώσουν λάμψη στην «Ώρα της Γης» με τη συσκότιση τους. Κύρος όμως θα προσθέσουν στην ελληνική «Ώρα της Γης» και τοπόσημα διεθνούς αναγνωρισιμότητας της σύγχρονης Ελλάδας, με αποκορύφωμα τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο, τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Ο Δήμος Μυτιλήνης θα συμμετέχει ενεργά στην «Ώρα της Γης» προχωρώντας, κατά τη διάρκεια αυτής της μιας ώρας, στη συσκότιση κτιρίων, που βρίσκονται στην αρμοδιότητά του, όπως το Παλιό Δημαρχείο, το Δημοτικό Θέατρο, η Πινακοθήκη και το Κάστρο της πόλης. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή επιθυμώντας να ευαισθητοποιήσει όλους τους δημότες της πόλης μας, τους προσκαλεί να συμμετάσχουν ο καθένας ξεχωριστά στην «Ώρα της Γης», το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20:30 και για μία ώρα, οπότε περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο πολίτες όλου του κόσμου θα κατεβάσουν ταυτόχρονα το διακόπτη του ηλεκτρικού.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης κ. Βάσω Χοχλάκα δήλωσε σχετικά: «Από μια τέτοια πρωτοβουλία, δε θα μπορούσε να απουσιάζει ο μεγαλύτερος Δήμος του Αιγαίου, ο Δήμος Μυτιλήνης, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Με τη συμμετοχή μας στην παγκόσμια Ώρα της Γης θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με τις υπόλοιπες 1500 και πλέον πόλεις που θα λάβουν μέρος, στέλνοντας το δικό μας μήνυμα, ώστε να ληφθούν μέτρα για την προστασία του πλανήτη από την απειλή της κλιματικής αλλαγής. Το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20:30 δίνεται η ευκαιρία σε όλους μας να κάνουμε κάτι τόσο απλό και εύκολο, αλλά παράλληλα και τόσο σημαντικό. Να σβήσουμε ένα φως! Το περιβάλλον άλλωστε, είναι υπόθεση όλων μας».

Γραφείο Τύπου