Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για τη συνεχιζόμενη σφαγή των αμάχων Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας από το στρατό του Ισραήλ.

Εκφράζει επίσης την έντονη διαμαρτυρία του για την αδιαφορία των ισχυρών της Γης να επιβάλλουν ένα τέλος σε αυτό τον άδικο, φονικό πόλεμο σε μια πολύπαθη περιοχή, να σταματήσουν την εν ψυχρώ δολοφονία αμάχων, μικρών παιδιών από τους Ισραηλινούς.

Ποιες άραγε είναι οι αρχές της πολιτισμένης Δύσης, των Η.Π.Α., του Ο.Η.Ε. και γιατί αυτές βρίσκονται εν υπνώσει; Πώς δικαιολογείται αυτό το έγκλημα, αυτό το ολοκαύτωμα; Τελικά η αλληλεγγύη είναι μόνο η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο μαρτυρικό λαό της Γάζας; Η υποκρισία όμως έχει τα όριά της. Όλοι ξέρουμε με ποιων την ανοχή και την παρότρυνση, επιτίθεται το Ισραήλ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης ενώνει τη φωνή του με όλους αυτούς που αγωνίζονται, που παλεύουν, που αγωνιούν για την ειρήνη, για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Όλων αυτών που καταδικάζουν τον πόλεμο, που προωθούν τα γεράκια των Η.Π.Α. και οι πολεμοχαρείς πλασιέ των όπλων μαζικής καταστροφής.

Ο παλαιστινιακός λαός πρέπει να αποκτήσει πατρίδα. Να ζήσει ειρηνικά, χωρίς βία, χωρίς πόλεμο, χωρίς άλλο αίμα.
Αυτή η πολύχρονη μεγάλη πληγή πρέπει να κλείσει. Αυτοί που έχουν τις τύχες του κόσμου στα χέρια τους, έχουν ακόμα μια ευκαιρία. Θα την αξιοποιήσουν;

Για το Δ.Σ. Μυτιλήνης
Ο Πρόεδρος
Σταύρος Δημηρούδης

Γραφείο Τύπου