Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης κατά τη συνεδρίασή του στις 12.01.2009, ύστερα από πρόταση του Προέδρου του δημοτικού διαμερίσματος Λουτρών κ. Βασίλη Μαμώλη, συζήτησε το ζήτημα του ελαιόλαδου και της τιμής του, το οποίο απασχολεί έντονα τους αγρότες της Λέσβου.

Εκφράζουμε προς την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Γεωργίας, την έντονη διαμαρτυρία μας για την απουσία πολιτικής για το ελαιόλαδο. Πώς είναι δυνατόν η οξύτητα Νο1 να πωλείται από τον Λέσβιο ελαιοπαραγωγό προς 1,70€ το κιλό και στα ράφια των σούπερ-μάρκετ να πωλείται προς 7€-9€ το λίτρο; Πώς είναι δυνατόν για έναν καφέ στην Προκυμαία της Μυτιλήνης να χρειάζονται δύο κιλά λάδι;

Επειδή οι 20.000 Λέσβιοι ελαιοπαραγωγοί είναι σε απόγνωση, επειδή εγκαταλείπονται τα λιοχώραφα, επειδή τα χωριά μας θα ερημώσουν, επειδή το λάδι αποτελεί τη βάση της λεσβιακής οικονομίας, καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές του Νομού μας να προκαλέσουν μια ειδική συζήτηση στη Βουλή για τα οξύτατα προβλήματα και το μέλλον της ελαιοπαραγωγής στη χώρα και να πάρουν αποφάσεις στήριξης των ελαιοπαραγωγών μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε το παρόν ψήφισμα να σταλεί στην Κυβέρνηση, στα πολιτικά κόμματα, στους Βουλευτές του Νομού μας και στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Για το Δ.Σ. Μυτιλήνης
Ο Πρόεδρος
Σταύρος Δημηρούδης

Γραφείο Τύπου