Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης κατά τη συνεδρίασή του 19/15.12.2008 ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου κ. Νάσου Γιακαλή αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο την «εν ψυχρώ» δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Ειδικό Φρουρό της Αστυνομίας στα Εξάρχεια.

Η άνανδρη αυτή πράξη, η οποία πυροδότησε τη λαϊκή οργή και κατέδειξε τη δραματική διάλυση της κρατικής μηχανής, συνοδεύτηκε από τεράστιες καταστροφές στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, από πυρπόληση, λεηλασίες και «πλιάτσικο» καταστημάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης καταδικάζει την ωμή κρατική βία, καταδικάζει επίσης τους γνωστούς – άγνωστους προβοκάτορες, οι οποίοι με τις πράξεις τους στρέφονται ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα και στις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας.

Η χώρα δεν έχει ανάγκη ούτε από «ράμπο», ούτε από κουκουλοφόρους. Έχει ανάγκη από μια διαφορετική οικονομική και κοινωνική πολιτική, που να υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Έχουμε ανάγκη από περισσότερη Δημοκρατία, περισσότερο διάλογο με τη νεολαία, μια καλύτερη παιδεία.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στην οικογένεια του αδικοχαμένου Αλέξη και να κοινοποιηθεί με ευθύνη της Αντιδημάρχου Παιδείας στα 15μελή μαθητικά Συμβούλια του Δήμου μας.

Για το Δ.Σ. Μυτιλήνης
Ο Πρόεδρος

Σταύρος Δημηρούδης

Γραφείο Τύπου