Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα, αναφορικά με την επίθεση του Ισραηλινού ναυτικού κατά των μελών ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα. Αναλυιτκά:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης κατά τη συνεδρίασή του στις 31 Μαΐου 2010, συζήτησε εκτός ημερησίας διατάξεως, την αιματηρή επίθεση του Ισραηλινού ναυτικού στα διεθνή ύδατα ενάντια στα πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό τους για τη φονική επίθεση των Ισραηλινών εναντίον των μελών των ανθρωπιστικών οργανώσεων, που μετέφεραν τη βοήθεια προς το μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε να εκδοθεί το παρόν ψήφισμα με το οποίο:

  •  Καταδικάζεται απερίφραστα η φονική επίθεση των Ισραηλινών για ακόμα μια φορά κατά αμάχων
  •  Ζητάμε από την ελληνική Κυβέρνηση να καταγγείλει στα διεθνή φόρα τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ, ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και ενάντια στους ακτιβιστές και ειρηνιστές πολίτες, πους σπεύδουν σε βοήθειά του. Η συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο την Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.
  •  Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, που οι ισχυροί της Γης, μαζί με το Ισραήλ, του απαγορεύουν να αποκτήσει ανεξάρτητο κράτος στη Γη που κατοικεί για χιλιάδες χρόνια τώρα.
  •  Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην Πρεσβεία του Ισραήλ, των Η.Π.Α., το Γραφείο της Ε.Ε. στην Αθήνα και στον επιτετραμμένο της Παλαιστινιακής αρχής στην Αθήνα, καθώς και στα Μ.Μ.Ε.

Για το Δ.Σ. Μυτιλήνης
Ο Πρόεδρος
Σταύρος Δημηρούδης

Γραφείο Τύπου