Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Μυτιλήνης παρουσιάζει στα πλαίσια του Λεσβιακού Καλοκαιριού, τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Χρονικό διάστημα», βασισμένη σε ποιήματα της Κικής Δημουλά, την Τρίτη 20 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο Θέατρο Κάστρου. Τα εισιτήρια της παράστασης τιμώνται 12€.

«Όλα είναι μια φλόγα,
καιγόμαστε επί μια ζωή και με μικρά και με μεγάλα.
Νομίζω πως και τα μικρά πράγματα ακόμη,
φωτιές καλλιεργούν μέσα μας»

Πρόκειται για ένα ταξίδι ζωής, με τις αποσκευές που μας δίνουν οι στιγμές που θυμάται, βιώνει και εκφράζει μέσα από τους στίχους της η ποιήτρια. Οδηγός μετέωρος, ανασφαλής αλλά και αποφασισμένος είναι μια σχοινοβάτης. Ένα πλάσμα που κινείται σε αυτή τη διαδρομή μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Μια ψυχική διαδρομή πάνω σε επικίνδυνες ισορροπίες, όπως δηλαδή κι αυτή η ίδια η ζωή μας. Η προσπάθεια να κρατηθεί όρθια σε τεντωμένα σχοινιά. Η απειλή του κενού. Η οργή και ο φόβος για τη δυσκολία της διαδρομής. Ο περαστικός έρωτας. Η μνήμη που χάνεται ή μένει για να μας τυραννά. Η προσπάθεια να συμβιβαστεί με τη μοναξιά, με το θάνατο, με το γήρας. Η ανόητη προσδοκία, η χαρούμενη αναμονή, η δυσβάσταχτη ανάμνηση. Μια γυναίκα παγιδευμένη στο μεταίχμιο της ζωής και του θανάτου προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τη φυσική μοίρα της ανθρώπινης ύπαρξης. Το αναπόφευκτο τέλος και τότε ίσως ελευθερωθεί.

Σύμφωνα με την Κική Δημουλά: «Είναι καλό να είμαστε λίγο μελαγχολικοί. Όπως επίσης και λίγο απαισιόδοξοι. Γιατί αν είμαστε πολύ αισιόδοξοι, είμαστε και λίγο αδρανείς. Νομίζω ότι η χαρά είναι λίγο κοιμήσικο πράγμα, ενώ η απαισιοδοξία είναι πάθος για τη ζωή, κινητοποιεί κάποια πράγματα μέσα μας. Μας έχει σε μια ενέργεια, σε μια επαγρύπνηση. Είναι η άλλη όψη, η σκοτεινή, της αισιοδοξίας».

Συντελεστές της παράστασης:
Ερμηνεύει η Λουκία Μιχαλοπούλου
Σκηνοθεσία: Μαρία Ξανθοπουλίδου
Art Direction: Θάνος Σαμαράς
Μουσική: Lolek
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Γραφείο Τύπου