Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», που για δεύτερη χρονιά δημιουργεί την εορταστική περίοδο ο Δήμος Μυτιλήνης στην καρδιά της πόλης, το πάρκο της Αγίας Ειρήνης, ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου.

Τα πάντα στο «Χωριό» είναι στη θέση τους και έτοιμα πλέον, να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους, έως τις 3 Ιανουαρίου 2008, καθημερινά από τις 16:00 έως το βράδυ, εκτός από τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, οπότε και το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» θα είναι ανοιχτό και από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 18:30, σε μια μελωδική εκδήλωση από την παιδική και νεανική χορωδία του Δήμου Μυτιλήνης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη με Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης, ενώ θα φωταγωγηθεί και το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο Δήμος Μυτιλήνης καλεί όλους του δημότες να εγκαινιάσουν μαζί τη λειτουργία του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού», να επισκεφτούν το «Παραμυθόσπιτο», να περιπλανηθούν στους διαδρόμους και τα διάφορα σπιτάκια, αλλά και να απολαύσουν μια εκδήλωση με γλυκίσματα για τα μικρά παιδιά, διάφορα χριστουγεννιάτικα, αναμνηστικά δώρα, πολύ παιχνίδι στο παραδοσιακό “Carousel” και άλλες, ενδιαφέρουσες εκπλήξεις.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα είναι και φέτος αρκετά πλούσιο. Στις εκδηλώσεις του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» εντάσσεται η μουσική παράσταση της Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής «Καμεράτα», την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Το απόγευμα του Σαββάτου 20 Δεκεμβρίου, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί η συμμετοχική παράσταση «Μια φορά κι έναν καιρό», με παραδοσιακά παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, που αφηγείται με θεατρικό τρόπο η θεατροπαιδαγωγός Αθανασία Δαφιώτη.

Το πρωί της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου, στις 11:00, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα στολίσει το «Ευχοδέντρο» στο Δημοτικό Κήπο, ενώ στις 13:00 στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης θα ακολουθήσει μουσική παράσταση με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και πολύ χορό από την «Πάραλο» Πολιτιστική Παρέμβαση.

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, από τις 17:30, ο Δήμος Μυτιλήνης προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, στο υπαίθριο εργαστήρι ζωγραφικής και πυλοπλαστικής που θα λειτουργήσει στο «Χωριό», ενώ στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί χορογραφία Hip Hop από τη Σχολή Χορού της Νάντιας Ξυλά και παράλληλα η συμμετοχική παράσταση «Μια φορά κι έναν καιρό» με παραμύθια από την Αθανασία Δαφιώτη.

Παράλληλα, στο πολιτιστικό πρόγραμμα του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» περιλαμβάνονται και άλλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και θα συμπεριληφθούν στο έντυπο φυλλάδιο, που θα κυκλοφορήσει ο Δήμος Μυτιλήνης.

Γραφείο Τύπου