Στην έναρξη του επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα την Αναβάθμιση της Ενεργειακής Απόδοσης των Δημόσιων Προμηθειών , που οργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), παρέστη σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Βατό, τον Υπεύθυνο για την Ενεργειακή Πολιτική του Δήμου Λέσβου, Ευστράτιο Μουτζουρέλλη και αρμόδια στελέχη (πολιτικούς μηχανικούς) της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, «EFFECT: Αναβάθμιση της Ενεργειακής Απόδοσης των Δημόσιων Προμηθειών για μια ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», το οποίο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Κ.Α.Π.Ε. είναι εταίροι επιφορτισμένοι με δράσεις που αφορούν στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, καλωσόρισε τα στελέχη του Κ.Α.Π.Ε. και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του σεμιναρίου, το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό και ωφέλιμο κατ’ εξοχήν για τον τομέα της παραγωγής Δημοτικών έργων και τις προμήθειες. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο μεγάλο ενεργειακό πρόβλημα της Λέσβου, που όπως είπε παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα λόγω της ατολμίας του κράτους και της Δ.Ε.Η.

Τέλος, ο κ. Βουνάτσος, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τις προσπάθειες του Δήμου Λέσβου για την αξιοποίηση, ανάπτυξη και προσοδοφόρα λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του θερμαλισμού, μέσω της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρίας Λέσβου Α.Ε. και της συμμετοχής του Δήμου μας στο Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου – ΔΑΦΝΗ και του Συμφώνου των Νησιών – PACT OF ISLANDS – των εξήντα (60) νησιών των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος μας, που υπογράφηκε πέρυσι τον Απρίλιο, στις Βρυξέλες, σε ειδική συνεδρίαση, ενώπιων της αρμόδιας Επιτροπής της Ε.Ε. 

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου