Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, Αριστείδη Ταξείδη, τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής & Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Βατό και τον Δημοτικό Σύμβουλο, Δημήτρη Μουτζούρη, στις 2:00 σήμερα τα ξημερώματα, μετά το τέλος της πολύωρης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά, στις παρυφές της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικών, στους υπερκείμενους λόφους και με κατεύθυνση νότια – νοτιοανατολικά, έσπευσε επιτόπου.

Εκεί συναντήθηκε με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, Αρχιπύραρχο κ. Αθανάσιο Σερεντέλο, ενημερώθηκε για την κατάσταση και διέθεσε 2 πυροσβεστικά οχήματα της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, με τους οδηγούς τους, για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη επί τόπου τον κ. Σερεντέλο και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, καθώς και τους υπαλλήλους του Δασαρχείου Λέσβου, αλλά και τους εθελοντές κατοίκους του χωριού των Βασιλικών.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου