Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Τίτλος: Φθινοπωρινή ιστορία
Ημερομηνία: 10.06.2010 – 12.06.2010 21.15
Κατηγορία: Θεατρικές Παραστάσεις

Περιγραφή

Το Θέατρο Άλμα, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Μυτιλήνης (ΔΗ.Κ.Ε.ΜΥ.) παρουσιάζει σε τρεις παραστάσεις το αριστούργημα του Αλεξέι Αρμπούζωφ, «Φθινοπωρινή ιστορία», στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Πέμπτη 10, την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 21:15.

istoria

Η απόδοση του έργου είναι του Ερρίκου Μπελιέ και η σκηνοθεσία της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν δύο σημαντικοί ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος και η Κατερίνα Μαραγκού.

Πρόκειται για την τρυφερή ιστορία δύο μοναχικών ανθρώπων, που συναντιούνται σε ένα παραλιακό θεραπευτήριο στις αρχές του φθινοπώρου, αλλά και στις αρχές του φθινοπώρου της ζωής τους. Ο χειρούργος Ροντιόν έχει χηρέψει από τη γυναίκα που λάτρευε και είναι διευθυντής του θεραπευτηρίου. Η Λύντια έχει ζήσει αλλεπάλληλους χωρισμούς από τους συντρόφους και τους συζύγους της και είναι φιλοξενούμενη στο θεραπευτήριο.

Μοναχικός και ερμητικά κλεισμένος στον εαυτό του ο Ροντιόν, εξωστρεφής και τρυφερή προς όλους η Λύντια. Από τις πρώτες συναντήσεις τους δημιουργείται μια περίεργη χημεία ανάμεσα σε αυτό το αντιφατικό δίδυμο: με συνεχείς αναδρομές στο παρελθόν, λεπτό χιούμορ και οξυδερκείς διαλόγους, οι δύο μεταιχμιακής ηλικίας ήρωες αρχίζουν να φτιάχνουν γέφυρες μεταξύ τους, γιατί συναισθάνονται ότι μόνη λύση στην εσώτερη αναταραχή καθενός αποτελεί η συμπληρωματική παρουσία του άλλου.

Ο Ροντιόν και η Λύντια αφήνονται να παρασυρθούν στα νερά ενός φθινοπωρινού ποταμού, όχι ορμητικού όπως την άνοιξη, όχι παγωμένου όπως το χειμώνα, ενός ποταμού γαλήνιου, όπως οι ώριμες, αλλά όχι γερασμένες καρδιές τους.

Ο Αλεξέι Αρμπούζωφ είναι ένας από τους ελάχιστους συγγραφείς της μεταπολεμικής Ρωσίας (τότε Σοβιετικής Ένωσης), που το έργο τους έχει ξεπεράσει τα όρια της πατρίδας τους. Ειδικότερα δε, η «Φθινοπωρινή Ιστορία» έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία στις κυριότερες σκηνές της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής.

Τα εισιτήρια, που θα προπωλούνται από την Παρασκευή 4 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, τιμώνται προς 23€ (ενηλίκων) και 17€ (μαθητικό, φοιτητικό).

Συνετελεστές:
Απόδοση : Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία : Ιωάννα Μιχαλακοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια : Γιώργος Πάτσας
Φωτισμοί : Νίκος Καβουκίδης
Μουσική : Ευανθία Ρεμπούτσικα

Παίζουν : Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Κατερίνα Μαραγκού

Γραφείο Τύπου

Τα εισιτήρια, που θα προπωλούνται από την Παρασκευή 4 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, τιμώνται προς 23€ (ενηλίκων) και 17€ (μαθητικό, φοιτητικό).