ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητέ κε Πρόεδρε,

Συνεργείο της ΔΕΥΑΛ επί της οδού Φιλελλήνων στη Μυτιλήνη αποκατέστησε περίπου από 20ημέρου τη βλάβη του υδρευτικού συστήματος στο σημείο αυτό με εργασίες, οι οποίες απαίτησαν το άνοιγμα 8 περίπου λάκκων, η σφράγιση των οποίων έγινε προχείρως με σκύρα και χώμα. Λόγω της πυκνότατης, όμως, κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων του ως άνω δρόμου η πρόχειρη αυτή σφραγιστική ύλη έχει διασκορπισθεί, δημιουργήθηκαν λακκούβες ικανού βάθους, καταταλαιπωρούνται τα ένθεν και ένθεν της οδού καταστήματα από σκόνη, σημειώνονται βλάβες στα διερχόμενα οχήματα και κίνδυνοι ατυχημάτων, με αποτέλεσμα τα δίκαια οργισμένα παράπονα εναντίον της Δημοτικής Αρχής και όχι εναντίον της ΔΕΥΑΛ, της οποίας την ευθύνη της διοίκησης έχεις εσύ και το Διοικητικό σας Συμβούλιο. Μάλιστα, σήμερα το πρωί κάλεσαν και κάμερα τηλεοπτικού καναλιού και έκαναν σχετικές δηλώσεις. Μόλις, πληροφορηθείς την ως άνω κατάσταση έσπευσα επιτόπου, πραγματοποίησα αυτοψία και διαπίστωσα τα ως άνω ιδίοις όμμασι, καταμετρήσας οκτώ τέτοιους λάκκους!!!

Απορώ και εξίσταμαι για τη μακαριότητα και την αβελτηρία της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΛ, η οποία καταταλαιπωρεί τους διερχόμενους πολίτες, καταστήματα και κατοικίες δημιουργώντας, ανεπιτρεπτώς, και επικινδυνότητα, και σε άλλα σημεία της πόλης Μυτιλήνης από πολλών μηνών μάλιστα, να μην αναφερθώ ονομαστικά, περί των οποίων σας ενημέρωσα, αγαπητέ Πρόεδρε, εγκαίρως. Και είναι ανήθικο να χρεώνεται ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή τις δικές σας ευθύνες. Αρκετά μας έχει ταλαιπωρήσει η ΔΕΥΑΛ επί δυόμισι τώρα χρόνια και για τα γνωστά άλλα στρατηγικής σημασίας προβλήματα που μας έχει δημιουργήσει, τα οποία είναι πασίγνωστα και δεν θέλω να αναφερθώ τώρα.

Επομένως, να αναλάβετε τις ευθύνες σας και εσείς ως Διοικητικό Συμβούλιο και η υφιστάμενη Τεχνική Υπηρεσία σας του Νομικού μας Προσώπου, και να σπεύσετε να αποκαταστήσετε ΑΜΕΣΩΣ την ομαλή βατότητα του οδοστρώματος και στην ως άνω περίπτωση και στις παρόμοιες άλλες, εξηγώντας διά σχετικής ανακοινώσεως σας προς τα τοπικά ΜΜΕ, προς τους δημότες και τους πολίτες τις ενέργειές σας και ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υφίστανται εξαιτίας της μη έγκαιρης τακτοποίησης των προβλημάτων αυτών.

Και επιφυλάσσομαι για τις δικές μου ενέργειες εν προκειμένω.

Ο Δήμαρχος Λέσβου

Δημήτρης Φ. Βουνάτσος