Με πολύ μεγάλη επιτυχία, το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης παρουσίασε το θεατρικό, ηθογραφικό, κοινωνικό δράμα του Παντελή Χορν «Το Φιντανάκι», αποσπώντας πολύ καλές κριτικές και το θερμό χειροκρότημα των φίλων του θεάτρου στην πόλη μας, που παρακολούθησαν τις τέσσερις παραστάσεις.

Η πρεμιέρα του έργου, που ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, έγινε την Παρασκευή 24 Απριλίου και οι παραστάσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο 25, την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27 του μήνα, παρουσία αρκετού κόσμου.

Για ακόμα μια φορά το ερασιτεχνικό, πλην όμως παραγωγικό και φιλόδοξο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης, συνέχισε να προσφέρει απλόχερα και διαχρονικά αξιόλογες παραστάσεις, με τις μοναδικές ερμηνείες των ηθοποιών του, τις πρωτότυπες σκηνοθετικές αντιλήψεις, το ζήλο και το μεράκι για καλλιτεχνική δημιουργία όσων επιμελήθηκαν το εκπληκτικό σκηνικό, που στήθηκε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου, για τις ανάγκες του έργου του Παντελή Χορν, ενθουσιάζοντας το κοινό.

«Το Φιντανάκι» αναφέρεται στις καταλυτικές ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργούνται σε μια πλακιώτικη αυλή, στη διάρκεια της δεκαετίας του 1920, πριν από την μικρασιατική καταστροφή. Έχει κεντρικό του θέμα τον ηθικό ξεπεσμό του ατόμου, σαν την αναπόφευκτη απόρροια των κοινωνικών και οικονομικών περιστάσεων που δημιουργούνται σε περιόδους κρίσης.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βάσω Χοχλάκα δήλωσε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα μέλη του Θεατρικού Εργαστηριού, τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες αλλά και όλους όσοι συνεργάστηκαν, που με το μεράκι και την αγάπη τους για το θέατρο, μας παρουσιάζουν -διαθέτοντας τον ελεύθερο χρόνο τους- τόσο όμορφες και ποιοτικές παραστάσεις. Ο Δήμος Μυτιλήνης θα είναι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης σε τέτοιες φιλόδοξες καλλιτεχνικές προσπάθειες. “Το Φιντανάκι” θα συμπεριληφθεί και στις εκδηλώσεις του φετινού Λεσβιακού Καλοκαιριού, ώστε να έχουν τη δυνατότητα και οι επισκέπτες της πόλης και του νησιού μας να το απολαύσουν».

Τη σκηνοθεσία της παράστασης επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Μανωλάκας, τη σκηνογραφία ο Γιάννης Τρουμπούνης, τον ήχο ο Στρατής Βλαστάρης και το φωτισμό ο Παναγιώτης Μανιάτης. Τους ρόλους ερμήνευσαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Νίκος Κουρτζής, Αγγελική Τουραμάνη, Εύα Ζερδελή, Βίκυ Μαρμαρινού, Δώρα Τσαγκαρέλλη, Ηλίας Γεωργιάδης, Βαγγέλης Ζαφειρόπουλος, Παναγιώτης Μανωλάκας και Δημήτρης Δεμερτζής. Τα κοστούμια επιμελήθηκαν η Βίλυ Τσιγαρίδα και η Νατάσα Βαϊράμη, το μακιγιάζ η Ολυμπία Κακαλιού και τις κομμώσεις ο Jorge.

Γραφείο Τύπου