Με την ευκαιρία της 65ης επετείου της απελευθέρωσης της Λέσβου από τα γερμανικά Στρατεύματα κατοχής, ο Δήμος Μυτιλήνης διοργάνωσε στον ανακαινισμένο χώρο, στα Τσαμάκια το Σάββατο το απόγευμα της 25.09.2010, εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Γαλέτσα «Στο Σημάδι». Πρόκειται για ένα βιβλίο – ντοκουμέντο της εκτέλεσης των 42 πατριωτών στα «Τσαμάκια» την περίοδο της Γερμανικής κατοχής.

Το βιβλίο παρουσίασαν μετά την ομιλία του Δημάρχου κ. Νάσου Γιακαλή, οι φιλόλογοι κ.κ. Παναγιώτης Παρασκευαΐδης και Απόστολος Σαλαβόπουλος οι οποίοι αναφέρθηκαν στη ζοφερή ιστορική περίοδο (1941-1944) που έζησε η Λέσβος, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα.

Ο Συγγραφέας του βιβλίου «Στο Σημάδι» κ. Γ. Γαλέτσας, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που δέχτηκαν το αίτημα για την εκδήλωση – παρουσίασης του, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του, για τη συλλογή και καταγραφή των τραγικών ιστορικών γεγονότων και ευχαρίστησε θερμά όσους τον βοήθησαν στην προσπάθειά του αυτή.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Δήμαρχοι Αγιάσου και Πλωμαρίου κ.κ. Χρυς. Χατζηπαναγιώτης και Δημ. Βαρβαγιάννης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Μυτιλήνης κ. Σταύρος Δημηρούδης, η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Π. Πρωτογεράκη – Γόμου, ο Αντιδήμαρχος Πολιχνίτου κ. Ε. Κακάμπουρας, εκπρόσωπος του Στρατηγού συγγενείς των εκτελεσθέντων και πλήθος κόσμου.

Μετά την εκδήλωση ο Δήμος παρέθεσε στο κυλικείο της Πλαζ μικρή δεξίωση, όπου ο Δήμαρχος μαζί με τον συγγραφέα μοίρασαν, στους παρευρεθέντες στην εκδήλωση, το βιβλίο.

Γραφείο Τύπου