Εγκαινιάσθηκε στις 22 Ιανουαρίου η μεγάλη τουριστική έκθεση «ΕΜΙΤΤ 2015» που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. Η έκθεση συγκαταλέγεται στις πέντε κορυφαίες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο. Φέτος οι συμμετοχές της ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με περισσότερους από 5.000 εκθέτες από 71 χώρες, ενώ την ευθύνη των περισσότερων Ελληνικών συμμετοχών, είχε η εταιρία «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.»
Την πρώτη μέρα, την έκθεση πέρα από τους χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού, τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ. Abdurrahman Arici, ο Νομάρχης Κωνσταντινούπολης κ. Vasip Sahin  ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κ. Kadir Topbas και ο Αστυνομικός Διευθυντής του Νομού Κωνσταντινούπολης κ. Selami Altinok.
Όλοι οι επίσημοι επισκέπτες έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα περίπτερα των Ελληνικών συμμετοχών, έμειναν για αρκετή ώρα σε αυτά, συζήτησαν με τους ανθρώπους τους, προμηθεύτηκαν το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό τους και φωτογραφήθηκαν με τους εκπροσώπους των φορέων και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.
Ο Νομάρχης Κωνσταντινούπολης στις δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι ο κλάδος του Τουρισμού πρέπει να συμβάλλει στην ενίσχυση του αισθήματος φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των κρατών. Η ανάπτυξη των τεχνολογιών δε, έχει διευκολύνει σύμφωνα με το Νομάρχη σημαντικά την επικοινωνία, το εμπόριο και τη συνεργασία τους.
Οπτικοακουστικό υλικό από την έκθεση και ειδικότερα από τις ελληνικές παρουσίες σε αυτήν, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα expoturkey.gr.
Ιδιαίτερα στο περίπτερο που υποστήριξε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η συμμετοχή εκπροσώπων και από τους τρεις νομούς Λέσβου, Χίου και Σάμου ήταν εντυπωσιακή. Επικεφαλής της παρουσίας του Βορείου Αιγαίου είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Κατρακάζος, ενώ στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΛ του Δήμου Λέσβου Ιγνάτης Χατζηχρήστου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων Λέσβου Γιάννης Σαμιώτης, ο Αντιδήμαρχος Χίου Δημήτρης Καράλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος και εκπρόσωποι άλλων φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό όπως ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, ο Φορέας Τουρισμού Πλωμαρίου κ.α.