Σχετικά με το κείμενο – δημοσίευμα,  που αφορά την πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα, τις νυχτερινές ώρες στη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου αναφέρομαι και ως Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής ( αυτή την αρμοδιότητα και την αντίστοιχη ευθύνη για το θέμα έχει άλλος συνάδελφός μου ) και στο οποίο υπάρχουν υπογραφές συμπολιτών μας (κάποιες από τις οποίες δεν υφίστανται ) , έχω να πω τα εξής.

Α) Ο άνθρωπος  που προκάλεσε το δημοσίευμα γνώριζε πολύ καλά πως δεν είμαι Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής.

Β) Από την προεκλογική ακόμα περίοδο , πριν από 4 χρόνια , συζητώντας εγώ με τον Δήμαρχο για διάφορα ζητήματα αναπλάσεων και αισθητικής αναβάθμισης της πόλης , είχαμε συμφωνήσει και στην δρομολόγηση των διαδικασιών αλλαγής χρήσεων στην περιοχή Λαδάδικα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης και αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Γ) Έχουμε δρομολογήσει μέσω της  Πολεοδομίας και έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για αυτές τις αλλαγές.

Δ) Σε συνέχεια των παραπάνω , είχαμε και την περσινή πεζοδρόμηση τις νυχτερινές ώρες στα σοκάκια της περιοχής, με τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων. Η εικόνα αυτή ΑΡΕΣΕ στη Δημοτική Αρχή, στους συμπολίτες μας αλλά και στους επισκέπτες. Η εικόνα αυτή θέλουμε να διατηρηθεί. Και θέλουμε να βρεθούν οι λύσεις αυτές (κάτι που έχει γίνει και στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης και την Πλάκα στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις) ώστε να υποχωρήσουν οι όποιες  ανησυχίες συμπολιτών μας, σε σχέση με την ασφαλή διέλευση οχημάτων άμεσης δράσης , όπως είναι τα ασθενοφόρα, Πυροσβεστικές κλπ).  Φέτος εξ’ άλλου προγραμματίζουμε , μαζί με τους ουζοποιούς του νησιού, να συνεχιστεί στην Πλατεία Σαπφούς και στα Λαδάδικα το Ouzo Fest πιο αναβαθμισμένο , με περισσότερες μουσικές – κυρίως – δράσεις. Η διαχείριση τέτοιων σοβαρών ζητημάτων που αναβαθμίζουν την αισθητική. την λειτουργικότητα και την τουριστική εικόνα μιας περιοχής, πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως συναινέσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού –Τουρισμού
Δήμου Λέσβου
Κωνσταντίνος Αστυρακάκης