Ενημερωτική Σύσκεψη για το ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής & Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης)

Με πρωτοβουλία του Γραφείου Προγραμματισμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31/03/11 στο Παλαιό Δημαρχείο της Δημοτικής ενότητας Μυτιλήνης, ενημερωτική σύσκεψη για τα ΣΧΟΟΑΠ των πρώην Δήμων Ευεργέτουλα, Γέρας, Καλλονής, Λουτρόπολης Θερμής, Μανταμάδου, Μήθυμνας και Πέτρας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Λέσβου Ι.Τσακίρης ,Ι. Βατός , ο Αντιδήμαρχος Αγιάσου & Ευεργέτουλα Γ.Βουνάτσος , ο Αντιδήμαρχος Γέρας Θ. Αθανάσης, οι προϊστάμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, εκπρόσωποι των μελετητικών γραφείων που έχουν αναλάβει την εκπόνηση των παραπάνω μελετών, οι επιβλέποντες των ΣΧΟΟΑΠ των παραπάνω πρώην Δήμων, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς και υπάλληλοι του Γραφείου Προγραμματισμού.

Οι μελετητές παρουσίασαν τη μέχρι τώρα πορεία καθώς και την εξέλιξη των μελετών που έχουν αναλάβει. Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής εξέφρασαν την πολιτική βούλησή τους για την προώθηση και ολοκλήρωση των μελετών ΣΧΟΟΑΠ και ζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ των μελετητικών γραφείων, ώστε να υπάρξει κοινή φιλοσοφία στις προτάσεις τους. Επίσης αποφασίστηκε η άμεση συγκρότηση ομάδων επίβλεψης όλων των παραπάνω ΣΧΟΟΑΠ, ώστε να υπάρξει άμεση και γρήγορη εξέλιξη αυτών.

Τέλος, αποφασίστηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα του Δήμου να αναθέσει μελέτες εκπόνησης ΓΠΣ και ΣΧΟΟΑΠ των υπόλοιπων 5 Δημοτικών Ενοτήτων.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου