Την Δευτέρα το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Κεραμειών, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λέσβου στο πλαίσιο του άξονα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» με τίτλο «Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Δημοτικής Ενότητας Ευεργέτουλα», συνεδρίασε προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την παρουσίαση της προκαταρκτικής πρότασης της μελετητικής ομάδας, αποτελούμενης από τους κ. Μανδηλά Χριστόφορο, Πιτσιλαδή Ηρακλή και Νικολαϊδου Σοφία.

Έγινε ουσιαστικός διάλογος επί του προτεινόμενου σεναρίου παρεμβάσεων της μελέτης από όλους τους παρισταμένους,  αφού άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος της διαβούλευσης της Ά Φάσης του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. της Δ.Ε. Ευεργέτουλα.

Στην διαδικασία, εκτός από τον πρόεδρο, Αντιδήμαρχο Γιάννη Βατό και τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Βουνάτσος, Πρόεδροι των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων Δ.Ε. Ευεργέτουλα, εκπρόσωποι φορέων, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, όπου όλοι συνέβαλαν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο στην κατεύθυνση προτεινόμενου σεναρίου της μελέτης, δηλαδή αυτού που περιλαμβάνει δράσεις αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό άλλωστε ήταν και η ομόφωνη γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου