Κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Λέσβου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012, σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Π.Ε.Κ.Α., Νίκου Σηφουνάκη, του Γενικού Γραμματέα, Α. Ανδρεαδάκη, του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, του Αντιδημάρχου, Γιάννη Τσακίρη, της Μηχανικού του Δήμου Λέσβου, Δέσποινας Μακρή και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Συζητήθηκε η πορεία εκτέλεσης των έργων Ύδρευσης – Αποχέτευσης Γέρας και Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων Πέτρας, για τα οποία υπήρξαν δεσμεύσεις από πλευράς του Υπουργείου για απρόσκοπτη συνέχιση της χρηματοδότησης τους.

Επίσης, εξετάσθηκε η πορεία ένταξης των έργων, Ύδρευσης Αποχέτευσης & Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων Αγιάσου και Ύδρευσης Αποχέτευσης & Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων Πολιχνίτου, όπου διαπιστώθηκε η πληρότητα των φακέλων που κατατέθηκαν και τα έργα θα ενταχθούν άμεσα για χρηματοδότηση.

Επιπλέον έγινε συζήτηση για την ένταξη των έργων αποκατάστασης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Λεμονού Μυτιλήνης και Χαλικιέλια Πλωμαρίου, των οποίων η ένταξη και χρηματοδότηση αναμένεται εντός των προσεχών ημερών.

Η Δημοτική Αρχή Λέσβου, εκφράζει την ικανοποίησή της τόσο για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δήμου, όσο και για τη θετική εξέλιξη των ανωτέρω έργων, μετά και τις γνωστές και μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε, από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Λέσβου