Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες το απόγευμα, σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων με θέμα την δημιουργία brand name, για τη Λέσβο με κεντρικό εισηγητή τον κ. Ιωάννη Μιχαηλίδη. Τους στόχους της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, ανέλυσε ο Αντιδήμαρχος Έργων – Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Κώστας Κατσαρός.

Αμέσως μετά, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το brand name της Λέσβου είναι μια άκρως επιτακτική και αναγκαία ενέργεια, στην κατεύθυνση της δυναμικής και αποτελεσματικής επαναφοράς της Λέσβου στο διεθνή τουριστικό χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό μετά και τη σχετική παρουσίαση που είχε κάνει ο κ. Μιχαηλίδης στην ημερίδα για τον τουρισμό τον περασμένο Φεβρουάριο, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα παρουσίασε τότε αλλά και την σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων με τα όσα πρότεινε, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση κατά την οποία οι εκπρόσωποι των φορέων που παρέστησαν ενημερώθηκαν διεξοδικά, για το πως και υπό ποιες προϋποθέσεις θα υλοποιηθεί επιτυχώς το έργο της δημιουργίας brand name.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Μιχαηλίδη, ακολούθησαν ερωτήσεις και προτάσεις από τους παρευρισκόμενους. Έπειτα από γόνιμη συζήτηση, οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων συμφώνησαν να συνεργαστούν από κοινού με τον Δήμο Λέσβου και τον κ. Μιχαηλίδη για την δημιουργία ενός ενιαίου brand για τη Λέσβο. Επίσης τόνισαν ότι θα στηρίξουν ενεργά το παραπάνω εγχείρημα, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα όσο το δυνατό ευρύτερης αποδοχής του προκειμένου τα αποτελέσματα να είναι άμεσα και ορατά.

Στην εν λόγω συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, της Ένωσης Τουριστικών – Ταξιδιωτικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου, του Φορέα Τουρισμού Πλωμαρίου, Ερεσού, του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Λέσβου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τους οποίους ο Αντιδήμαρχος, Κώστας Κατσαρός ευχαρίστησε θερμά για την εποικοδομητική παρουσία τους και την ουσιαστική συμβολή τους στην επίτευξη του κοινού στόχου .