Σύσκεψη με το Προεδρείο και πολλά μέλη του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Νομού Λέσβου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Τρίτη 10 Μαίου 2011 στο γραφείο του Δημάρχου Λέσβου Δημήτρη Φωκίωνα Βουνάτσου παρουσία του Αντδημάρχου Οικονομικών Απόστολου Πατέστου και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Βατού.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, αφού πρώτα άκουσε τους εργολήπτες, τους εξήγησε αναλυτικά τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Ν.3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) σχετικά με την έγκριση του προϋπολογισμού, καθιστώντας σαφές ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα, από πλευράς του Δήμου Λέσβου, πληρωμής παλαιών οφειλών για έργα που έχουν υλοποιηθεί τα προηγούμενα έτη. Ο κ. Βουνάτσος τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου Λέσβου θα είναι έτοιμος την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου 2011, λόγω των μακρόσυρτων και χρονοβόρων διαδικασιών και προθεσμιών του Νόμου 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), και μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα θα σταλούν για την τελική έγκριση στη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λέσβου δεσμεύτηκε να ξεκινήσει από αύριο ο έλεγχος των φακέλων των έργων από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε η πληρωμή των εργοληπτών να γίνει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Οι παριστάμενοι ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή για τη συνεργασία και την άρση των παρεξηγήσεων του προηγούμενου διαστήματος, κατόπιν των ανωτέρω.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου