Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Μήθυμνας, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λέσβου στο πλαίσιο του άξονα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» με τίτλο «Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας», συνεδρίασε προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την παρουσίαση της προκαταρκτικής πρότασης της μελετητικής ομάδας, αποτελούμενης από τους κ. Μανδηλά Χριστόφορο, Πιτσιλαδή Ηρακλή και Νικολαϊδου Σοφία.

Έγινε ουσιαστικός διάλογος επί του προτεινόμενου σεναρίου παρεμβάσεων της μελέτης από όλους τους παρισταμένους,  αφού άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος της διαβούλευσης της Ά Φάσης του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. της Δ.Ε. Μήθυμνας.

Στην διαδικασία, εκτός από τον πρόεδρο, Αντιδήμαρχο Γιάννη Βατό και τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Βουνάτσος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μήθυμνας κ. Ελευθέριος Βογιατζής, Πρόεδροι των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων Δ.Ε. Ευεργέτουλα, πρώην αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, όπου όλοι συνέβαλαν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο στην κατεύθυνση προτεινόμενου σεναρίου της μελέτης, δηλαδή αυτού της έντονης ή ριζοσπαστικής παρέμβασης. Αυτό άλλωστε ήταν και η ομόφωνη γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου