Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.), του Δήμου Λέσβου, συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 το πρωί, υπό την προεδρία του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συλλόγων και οργανώσεων.

Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Λέσβου επεσήμανε μεταξύ άλλων άλλων ότι η περυσινή, ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, αφού έπρεπε να επιλυθούν μια σειρά από πολύ μεγάλα οργανωτικά προβλήματα και αντιξοότητες. «Παρόλα αυτά, σήμερα είμαι αισιόδοξος ότι έχουμε κάνει μια πολύ καλή προεργασία και ελπίζω ότι τα πράγματα θα πάνε όπως τα έχουμε προγραμματίσει», είπε ο κ. Βουνάτσος.

Τέλος, τόνισε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, πρέπει να υπάρξει αυξημένη και συνεχής ετοιμότητα, κυρίως όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση και επέκταση πυρκαγιάς και ότι με την καλή συνεργασία, τις φιλότιμες και συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δασικές πυρκαγιές και να μειώσουμε όσο είναι δυνατό τις καταστροφές που προκαλούν.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιάννης βατός, τόνισε την ιδιαίτερα επιμελημένη οργανωτική προεργασία από πλευράς Δήμου και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Δήμος Λέσβου θα ανταπεξέλθει με επάρκεια στα τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν.

Ακόμη, ο κ. Βατός, επανέλαβε ότι ο Δήμος Λέσβου, θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την προστασία του δασικού πλούτου του τόπου μας.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση και αναλυτική συζήτηση, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή των μέτρων που η κάθε υπηρεσία και φορέας είναι αρμόδια να υλοποιήσει.

Από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Λέσβου