Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μυτιλήνης παρουσιάζει την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο Θέατρο Κάστρου της πόλης μας, τον Φίλιππο Πλιάτσικα, έχοντας στο πλευρό του τον Μύρωνα Στρατή και τον Mc Yinka. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21:30. Η προπώληση των εισιτηρίων, που τιμώνται προς 15€, γίνεται από τα εκδοτήρια του Δημοτικού Θεάτρου. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Σίτισης Απόρων του Δήμου Μυτιλήνης.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι ένας καλλιτέχνης που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τόσο δισκογραφικά, όσο και συναυλιακά, έχει δώσει το δικό του προσωπικό στίγμα. Χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι και σειρά sold out συναυλιών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Συνεργασίες με ιδιαίτερα σημαντικούς καλλιτέχνες, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων, συμπληρώνουν ιδανικά αυτό το καλλιτεχνικό του κάδρο. R.E.M., Sting, Eric Burdon, Sinead O Connor, Marc Almond, Steve Wynn, Gordon Gano, Loop Guru, I. Muvrini, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Τσάκνης είναι μερικές από τις ευτυχείς συμπράξεις.

Ο Μύρωνας Στρατής, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του, έκανε μια από τις πρώτες εμφανίσεις του στη σκηνή, παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα στους Πυξ Λαξ. Φέτος λοιπόν, συναντά και πάλι τον Φίλιππο Πλιάτσικα, έχοντας τη φόρα του ταλέντου του και της τεράστιας ραδιοφωνικής επιτυχίας (Πάνω απ’ όλα, Πριν μας δει κανείς, Όχι εγώ, Τι ζητάς) που έχει σημειώσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Mc Yinka στενός συνεργάτης τα τελευταία χρόνια του Φίλιππου Πλιάτσικα, ένας ιδιαίτερος τραγουδοποιός με έντονη σκηνική παρουσία, που θα παρουσιάσει και τραγούδια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Αλάνα».

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα μας θυμίσει τα τραγούδια που αγαπήσαμε από τους 4 προσωπικούς του δίσκους αλλά και μουσικά στιγμιότυπα της κοινής του πορείας με τους Πυξ Λαξ.

Γραφείο Τύπου