Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος  σήμερα το πρωί παρέστη στην απεργιακή γενική συνέλευση των υπαλλήλων του Σωματείου εργαζομένων στον ΟΤΑ Λέσβου όπου μίλησε προς τους απεργούς εργαζόμενους υπάλληλους του Δήμου, συμπαραστεκόμενος στα αιτήματά τους και απάντησε σε μια σειρά ερωτημάτων τα οποία έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία, όσον τούτο είναι δυνατό, των υπηρεσιών ενόψει του γνωστού «Καλλικράτη».

Επίσης, ο Δήμαρχος Λέσβου δέχθηκε την επιτροπή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου Φίλιας με επικεφαλής την Πρόεδρό του Μαριάνθη Αινισλή και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ανεμώτιας Ευανθία Χατζηδιάκου-Καφετζή και Φίλιας Σταύρο Σκαλοχωρίτη, καθώς και άλλα μέλη της Επιτροπής, οι οποίοι επέδωσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας εναντίον της εισήγησης της Β/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου για την κατάργηση του ως άνω Γυμνασίου και τη συγχώνευσή του με το Γυμνάσιο Καλλονής, την οποία απορρίπτουν σε κάθε περίπτωση διατεθειμένοι να αγωνιστούν με όλα τα μέσα.

Τέλος, ο κ. Βουνάτσος δέχθηκε πολυμελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ερεσού Βηθλεέμ Τελωνιάτη, τους τέως Δημάρχους Ερεσού Ζαφείρω Καραβασίλη και Σωτήρη Καρδαρά, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ανδρέα Αντωνακόπουλο, τον Αντιπρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μιχάλη Κόβρα και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Παναγιώτα Τελωνιάτη καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής παράταξης στο Δήμο Λέσβου Βαγγέλη Παλαιολόγου, διαμαρτυρομένους για το ενδεχόμενο της κατάργησης-συγχώνευσης του Γυμνασίου Ερεσού με το Γυμνάσιο Άντισσας.

Ο κ. Βουνάτσος επανέλαβε προς όλους τους ανωτέρω τη θέση της παράταξής του στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι για μια σειρά σημαντικούς λόγους είναι αντίθετος προς τις επιχειρούμενες καταργήσεις- συγχωνεύσεις των σχολείων των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης που προτείνονται από την Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου. Στη δε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα θα εισηγηθεί την απόρριψη των προτάσεων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και πιστεύει ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποδεχθεί την πρότασή του αυτή ώστε να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν μέχρι και σήμερα.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου