Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα, στο Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Μυτιλήνης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μυτιλήνης (ΔΗ.Κ.Ε.ΜΥ) κ. Βάσω Χοχλάκα αναφορικά με το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του φετινού «Λεσβιακού Καλοκαιριού».

Η κ. Χοχλάκα, προτού ανακοινώσει τις συναυλίες και τις θεατρικές παραστάσεις, που συμπεριλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα, δήλωσε σχετικά: «Προσπαθήσαμε φέτος, να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα, καλύπτοντας όλα τα ενδιαφέροντα, με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και πολλά άλλα πολιτιστικά δρώμενα, Καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες, ώστε να δώσουμε στους Μυτιληνιούς, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας, ένα ποιοτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα της εποχής μας. Είναι αλήθεια, ότι η δυσμενής θέση που βρίσκεται η χώρα μας, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, επηρεάζει και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Προσπαθήσαμε, χωρίς να δαπανήσουμε μεγάλα χρηματικά ποσά, να επιλέξουμε συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, έχοντας έρθει σε συμφωνία με τις εταιρείες παραγωγής, ώστε οι τιμές των εισιτηρίων να μείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε και για τη “Γιορτή Αιολικής Γης”, έχοντας ως κύριο μέλημα να παρουσιάσουμε δραστηριότητες των πολιτιστικών συλλόγων και δράσεις για τα παιδιά, σε μια προσπάθεια να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της Γιορτής και να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα των εκδηλώσεων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος μας είναι, μέσα από όλο το φάσμα εκδηλώσεων του Λεσβιακού Καλοκαιριού 2010, να προσφέρουμε όμορφες στιγμές στους κατοίκους της Μυτιλήνης, αλλά και ένα ευχάριστο διάστημα παραμονής σε όσους επισκεφτούν το νησί μας.»

Λεσβιακό Καλοκαίρι 2010
Συνοπτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παιδικές θεατρικές παραστάσεις
«Σεβάχ ο Θαλασσινός», σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα
«Ο Παπουτσωμένος Γάτος», από τη θεατρική ομάδα «Άστεγοι»
«Ο Αυγερινός και η Πούλια», από τις «Μαγικές Σβούρες»
«Το φάντασμα του Κάντερβιλ»

Θεατρικές παραστάσεις
«Η μικρή μας πόλη», από τη θεατρική ομάδα «Άστεγοι»
19/7 ~ «Παιχνίδι της μοναξιάς», με τους Δάνη Κατρανίδη και Χρύσα Παππά, σε σκηνοθεσία Δάνη Κατρανίδη
23/7 ~ «Χρονικό διάστημα», παράσταση με ποιήματα της Κικής Δημουλά με τη Λουκία Μιχαλοπούλου από το Θέατρο Τέχνης
10/8 ~ «Οιδίπους τύραννος», με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου

Συναυλίες
13/7 ~ Φίλιππος Πλιάτσικας – Μύρωνας Στρατής
26/7 ~ Νατάσα Μποφίλιου
28/7 ή 2/8 ~ Σάκης Ρουβάς (ή Γιάννης Πλούταρχος)
3/8 ~ Γιάννης Κότσιρας – Λαυρέντης Μαχαιρίτσας [Χρηματοδότηση Νομαρχία Λέσβου – Συνεργασία με ΟΛΣΑ και Δήμο Μυτιλήνης]
8/8 ~ Θάνος Μικρούτσικος – Πάνος Κούτρας – Υπόγεια Ρεύματα [Διοργάνωση: Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Στα μπλόκια»]
16/8 ~ Πάνος Μουζουράκης – Λεωνίδας Μπαλάφας
18/8 ~ Αλκίνοος Ιωαννίδης

Οι ακριβείς ημερομηνίες, οι χώροι και οι ώρες έναρξης των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν επίσημα τις προσεχείς ημέρες, μέσα από το έντυπο πρόγραμμα του «Λεσβιακού Καλοκαιριού 2010»

Γραφείο Τύπου