Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, εν όψει και της έναρξης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος, παρουσία των Αντιδημάρχων Κώστα Κατσαρού, Αναστασίας Αντωνέλλη, Νίκου Καρασάββα, Παναγιώτη Τσουπή, Γιώργου Κατζανού, Γιάννη Αμπουλού, του Συντονιστή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, Προκόπη Σινάνη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ Αντώνη Γιαννάκη, του Βουλευτή Γιώργου Πάλλη και της Δημοτικής Συμβούλου Χρυσούλας Ζωγραφου – Στεριανού και συνεργατών του Αναπληρωτή Υπουργού, καλωσόρισε τον κ. Χαρίτση στη Λέσβο και αφού επεσήμανε την πολύ καλή συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο, τον ενημέρωσε διεξοδικά για όλα τα θέματα αρμοδιότητας του που αφορούν το νησί μας. Ο κ. Γαληνός, ζήτησε την αρωγή και υποστήριξη του Υπουργείου για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, αξιοποιώντας τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, με στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα έργα του βιολογικού της νότιας πόλης, του βιολογικού του Πολιχνίτου, της νότιας παράκαμψης, στην παραχώρηση του Παρκινγκ και του κτιρίου του Παλιού Λιμεναρχείου, στη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και στην ανάγκη αποκατάστασης της παραλίας Ερεσού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης του προγράμματος τουριστικής προβολής της Λέσβου, στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας του Δήμου Λέσβου για την τουριστική ανάκαμψη του τόπου μας.

Μετά από αναλυτική συζήτηση και τις τοποθετήσεις των Αντιδημάρχων για θέματα αρμοδιότητάς τους ο Δήμαρχος παρέδωσε στον κ. Χαρίτση, υπόμνημα με συγκεκριμένα έργα και ενέργειες για ένταξη στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα .

Ο κ. Χαρίτσης, αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις επισημάνσεις και τις προτάσεις του Δημάρχου, τον ευχαρίστησε για την αναλυτική ενημέρωση και τη φιλοξενία. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πηγές χρηματοδοτήσεων για την υλοποίηση των έργων που προτείνει ο Δήμος Λέσβου, ενώ για το θέμα της χρηματοδότησης των ενεργειών και δράσεων τουριστικής προβολής δήλωσε ότι θα εξετασθεί άμεσα η δυνατότητα ένταξης του έργου της προβολής του νησιού στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της τουριστικής προβολής των νησιών που αντιμετώπισαν την προσφυγική κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δηλώσεις, ιδιαίτερα από τοπικούς παράγοντες, που δίνουν προς τα έξω λάθος εικόνα του νησιού, ζημιώνουν την προσπάθεια που γίνεται για την προσέλκυση επισκεπτών».

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος χάρισε στον κ. Χαρίτση εκδόσεις, με θέμα τη ιστορία και τον πολιτισμό της Λέσβου.