Με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Ράνια Αντωνοποπούλου, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργου Ψάνη, της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς & Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Αθηνάς Ιωσηφέλλη και του Αντιδημάρχου Ερεσού – Αντίσσης, Μιχάλη Ρούσση.

Ο κ. Γαληνός, αφού καλωσόρισε την Υπουργό στο νησί μας, την ενημέρωσε αναλυτικά για τις δράσεις του Δήμου Λέσβου και ζήτησε από την κα Αντωνοπούλου τη στήριξη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Αναφέρθηκε αναλυτικά σε θέματα που αφορούν τη συνεργασία σε όλο το φάσμα των κοινωνικών θεμάτων και της στήριξης της απασχόλησης  στο πλαίσιο των αρμοδιότητας του Υπουργείου, για την υλοποίηση κοινών στόχων και την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη προσφορά του Δήμου στους κρίσιμους αυτούς τομείς.

Η κα Αντωνοπούλου, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι μεγάλη χαρά που επισκέπτομαι την Λέσβο, ένα νησί με μεγάλη παράδοση και αίσθημα αλληλεγγύης . Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την στενή συνεργασία μας και τον άριστο προγραμματισμό του στην υποστήριξη των άνεργων συμπολιτών μας μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Τις δύσκολες ημέρες που περνάει ο τόπος, μέσα από δράσεις κοινές, συντεταγμένα και με στόχο την κοινωνική συνοχή θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί» .

Παράλληλα, η Αναπληρώτρια Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το Πρόγραμμα για την απασχόληση ανέργων 55 ετών και άνω, το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά ανέργους συμπολίτες μας που βρίσκονται λίγο πριν ολοκλήρωση του εργασιακού τους βίου και – δυστυχώς – αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εύρεση εργασίας.

Ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε την κα Αντωνοπούλου, για την επίσκεψη, αλλά και για την έως τώρα συνεργασία και συμβολή της στα θέματα αρμοδιότητας της που έχουν εφαρμογή στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση γόνιμη και εποικοδομητική.

«Στην κατεύθυνση της υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων στήριξης του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, η συνεργασία μας θα συνεχισθεί με εντατικότερους ρυθμούς», τόνισε ο κ. Γαληνός.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος χάρισε στην κα Αντωνοπούλου εκδόσεις, με θέμα τη ιστορία και τον πολιτισμό της Λέσβου.