Τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο, η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO,κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη στα πλαίσια της επίσκεψης της Βασίλισσας της Ιορδανίας στο νησί. Η κα Βαρδινογιάννη βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο γραφείο του Δημάρχου, όπου ενημερώθηκε εκτενέστατα για τις δράσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος Λέσβου όσον αφορά την προσφυγική κρίση.

Η κα Βαρδινογιάννη εξέφρασε τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη της για όσα έχει πετύχει η Λέσβος μέχρι σήμερα και για τα μηνύματα που στέλνει σε όλο τον κόσμο. Τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το έργο και η προσφορά του Δήμου σε αυτή την κρίση και ότι αυτό που έχει επιτελεστεί μέχρι σήμερα είναι ένα μικρό θαύμα. Παράλληλα ενημερώθηκε για το νέο πρόγραμμα μεταποίησης σωσιβίων και πλαστικών βαρκών του Δήμου Λέσβου και έδειξε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με τις νέες τσάντες και τα άλλα προϊόντα που προέρχονται από τα υλικά αυτά. Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσει άμεσα μια νέα συνεργασία μεταξύ του ιδρύματος και του Δήμου Λέσβου σε παρόμοια πρωτοποριακά προγράμματα.

Ο κ. Γαληνός, ανταποκρίθηκε θετικά στην προοπτική συνεργασίας του ιδρύματος με τον Δήμο  και αφού την ευχαρίστησε θερμά για την έμπρακτη υποστήριξη της προσέφερε μια τσάντα από το πρόγραμμα μεταποίησης. Αμέσως μετά, η κα Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε το Δημοτικό Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Ψάνη.