Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του, τον Πρέσβη της Σλοβακίας στην Αθήνα, κ. Peter Michalko, ο οποίος επισκέπτεται το στο νησί μας.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης των κυρίων Michalko και Γαληνού, αφιερώθηκε στο μείζον πρόβλημα της αθρόας εισροής μεταναστών – προσφύγων, στο νησί μας.

Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου, για παροχή βοήθειας στους ανθρώπους αυτούς και ανέλυσε στον κ. Michalko, την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Λέσβου, για το ζήτημα της διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης.

Επίσης, τον ενημέρωσε για την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, για την ανάδειξή της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του έτους 2021.

Ο Σλοβάκος Πρέσβης, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να στηρίξει τις θέσεις του Δήμου Λέσβου, σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση και διαβεβαίωσε τον κ. Γαληνό, ότι θα τις μεταβιβάσει αρμοδίως. Επίσης, δεσμεύθηκε ότι θα ζητήσει από την Κυβέρνηση της Σλοβακίας, να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, για την ανάδειξη της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, για το 2021.

Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την αναλυτική ενημέρωση και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, τονίζοντας ότι, θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες για στενότερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη των δεσμών του νησιού μας με τη Σλοβακία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αντιπροσωπευτικών δώρων, των δυο χωρών.