Τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, κ. Κερίμ Ουράς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί μας, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος και είχε μαζί του μια γόνιμη συνεργασία.

Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ουράς για την επίσκεψη, τον ενημέρωσε για την ιστορία της Λέσβου, καθώς και για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν στην οικονομία και στις προοπτικές στενότερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας στον τουρισμό, που είναι από τους βασικότερους τομείς ανάπτυξης, δεδομένης της προσπάθειας από πλευράς Δημοτικής Αρχής για προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων Τούρκων επισκεπτών.

Αν και η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ο Δήμαρχος έθεσε στον Τούρκο Πρέσβη και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα αυτό, τονίζοντας παράλληλα ότι χρειάζεται συνολικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων κοινού συμφέροντος, για να εξεταστούν συστηματικά οι δυνατότητες επίλυσής τους και από τις δυο πλευρές, σε σταθερές βάσεις, με πολυεπίπεδη συνεργασία και χειροπιαστά αποτελέσματα. «Γιατί έτσι μόνο πατάει σε γερές βάσεις η φιλία, η αλληλοκατανόηση, η δημοκρατία και η ειρήνη στην περιοχή», τόνισε ο κ. Βουνάτσος.

Ο κ. Ουράς ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή, την αναλυτική ενημέρωση και την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αντιπροσωπευτικών δώρων των δυο χωρών.

Τον Τούρκο Πρέσβη συνόδευε η σύζυγος του, ενώ στη συνάντηση του με το Δήμαρχο, παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Κατράνης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λέσβου, Γιάννης Τσαμπάνης.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου