Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με επικεφαλής τον Βουλευτή Επικρατείας - Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και γνωστό δημοσιογράφο, Τέρενς Κουίκ και μέλη τους τ. Βουλευτές, Σπύρο Γαληνό & Γιάννη Γιαννέλλη και τον πολιτευτή Γιώργο Κατζανό.

Ο κ. Κουίκ, μετέφερε τον χαιρετισμό του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνου Καμμένου προς το Δήμαρχο, στον οποίο ενεχείρησε την ερώτησή του για την ανάγκη κατάργησης του ενός και μόνο Δήμου Λέσβου (αίτημα παλλεσβιακό για τους γνωστούς λόγους) και την γραπτή απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ότι αρχίζει η διαδικασία αναθεώρησης του Καλλικράτη και προς την κατεύθυνση αυτή.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη μη συρρίκνωση των κρατικών υπηρεσιών στο νησί, την παραμονή του Φ.Π.Α. ως είχε καθιερωθεί και ισχύει για λόγους οικονομικής δικαιοσύνης και αναπτυξιακούς, τη δημιουργία πύλης εισόδου τουριστών στην Πέτρα, την αίτηση του Δήμου προς την UNESCO για την επέκταση του Γεωπάρκου σε ολόκληρο το νησί  και άλλα μείζονος σημασίας ζητήματα, τα οποία ο κ. Κουίκ δήλωσε ότι θα τα αναδείξει κατάλληλα στο Κοινοβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη φορά κατά την οποία αντιπροσωπεία του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επισκέπτεται το Δημαρχείο, η πρώτη παραμονές των Βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, με επικεφαλής τον Αρχηγό του κόμματος, κ. Καμμένο, ο δε κ. Κουίκ, έχει αναλάβει την ευθύνη εκ μέρους του κόμματός του εκπροσωπήσεως του νησιού μας, καθώς και άλλων νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Κουίκ για το συνεχές και έμπρακτο ενδιαφέρον του κόμματός του, για την προώθηση στο Κοινοβούλιο και επίλυση των προβλημάτων του νησιού μας και του έδωσε αναμνηστικά δώρα.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου