Τον Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του, η Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Μασαχουσέτης, κα Κατερίνα Οικονόμου, με το σύζυγό της, κ. Γεώργιο Παπαδημητρίου (George Demeter), ο οποίος κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Λέσβου και είναι επιχειρηματίας, διαπρεπές στέλεχος της Ελληνικής Ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, και του ενεχείρησαν μια επιταγή 3.000 δολαρίων Αμερικής, ως συμβολή τους για την αντιμετώπιση των εξόδων εορτασμού της 100ετίας της απελευθέρωσης του νησιού μας από τον Τουρκικό ζυγό.

Συγκινημένος ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε θερμότατα στο όνομα του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής, για τη γενναιοδωρία τους αυτή. Προσέφερε αναμνηστικά δώρα και τους παρακάλεσε να διαβιβάσουν τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του προς την Ελληνική Ομογένεια και ειδικότερα στο Σύλλογο των Μυτιληνιών της Βοστώνης και όλης της Μασαχουσέτης, οι οποίοι θα εορτάσουν και εκείνοι με Πατριωτικό φρόνημα σε ειδική τελετή την απελευθέρωση του νησιού μας.

Αποδέχθηκε, τέλος, την πρόσκλησή τους να επισκεφθεί σε εύθετο χρόνο τους συμπατριώτες μας ομογενείς στη Μασαχουσέτη – Βοστώνη, και να πραγματοποιήσει ομιλία για τη μεγάλη  τιμητική διάκριση της UNESCO, η οποία ανακήρυξε ολόκληρο το νησί μας ως προστατευόμενο από αυτή Γεωπάρκο.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου