Τον Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Φ. Βουνάτσο επισκέφθηκε χθες Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 στο Δημαρχείο ο νέος Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Αναστάσιος Μανώλας. Σε εγκάρδιο περιβάλλον συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας τον Στρατηγό για την επίσκεψή του αυτή, τόνισε ότι η Δημαρχία Λέσβου θα παρέχει την άμεση υποστήριξη και συμπαράστασή της προς τις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου μας στα πλαίσια των δυνατοτήτων της.

Επίσης, χθες στις 7 το βράδυ ο Δήμαρχος Λέσβου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιχνίτου Νίκο Κατράνη, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της ΑΔΕΜ Αριστείδη Ταξείδη και τον Δημοτικό Σύμβουλο, αρμόδιο για θέματα Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κώστα Φραγκόπουλο, έλαβε μέρος σε σύσκεψη, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λισβορίου, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Σχολείου αυτού. Παρέστησαν επίσης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λισβορίου Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτης και τα μέλη του ίδιου αυτού Συμβουλίου, οι δάσκαλοι του Σχολείου, πλήθος γονέων, κηδεμόνων και μαθητών.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αναστασία Γαβριήλ, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο και τους λοιπούς εκπροσώπους των τοπικών αρχών για την παρουσία τους και τη δεδηλωμένη συμπαράσταση του Δημάρχου και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, το οποίο σε πρόσφατη συνεδρίασή του ομοφώνως αποφάσισε πλήρως αιτιολογημένα να μην κλείσει και να μη συγχωνευθεί ούτε το Δημοτικό Σχολείο Λισβορίου ούτε κανένα σχολείο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί μας, εξήγησε ότι κανένας λόγος εξ εκείνων τους οποίους επικαλέστηκε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λέσβου για την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Λισβορίου και τη συγχώνευσή του με το Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου δεν ισχύει, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως άλλωστε έπραξε μιλώντας στην προαναφερόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επακολούθησε διαλογική συζήτηση κατά την οποία διαπιστώθηκε σύμφωνη γνώμη όλων των Τοπικών Αρχών και των Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών αλλά και των κατοίκων προς την εισήγηση της Προέδρου κας Γαβριήλ. Κλείνοντας τη λαϊκή συνέλευση ο Δήμαρχος Λέσβου τόνισε ότι η ληφθείσα ήδη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία έχει διερμηνεύσει προς την Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου και προφορικά σε δημόσια εκδήλωση που έλαβε χώρα προ μηνός περίπου στην Αθήνα μιλώντας από του βήματος, ισχύει απαρεγκλίτως και συμπαρατάσσεται στο πλευρό των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των τοπικών αρχών και των πολιτών του Λισβορίου, του Μεσαγρού, του Μανταμάδου και της Πελόπης στις σημερινές κινητοποιήσεις τους στη Μυτιλήνη απαιτώντας από την Υπουργό Παιδείας και την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει αμέσως την απόφασή της εν προκειμένω, την οποία και καταδικάζει.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου