Προς αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων σχετικά με την στήριξη της πληγείσας οικογένειας Βαληλή από το χωριό της Βρίσας θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με την οικογένεια Βαληλή και συγκεκριμένα με τον αδερφό του τραυματία, ζητώντας την συναίνεσή του για να καλυφθούν από το Δήμο τα έξοδα της κηδείας της άτυχης γυναίκας . Κατά τη συγκεκριμένη επικοινωνία και χωρίς να έχει υπάρξει προηγουμένως κάποια σχετική ενημέρωση από αρμόδια αρχή, ο Δήμαρχος πληροφορήθηκε την ανάγκη που υπήρχε για μεταφορά του κ. Βαληλή στο ΚΑΤ, ο οποίος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είχε ήδη αναχωρήσει. Παρόλα αυτά και χωρίς να ζητηθεί ο κ. Γαληνός ενημέρωσε την οικογένεια πως όλα τα έξοδα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας όπως επίσης και η μετακίνησή του κ. Βαληλή πίσω στο νησί,  θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το Δήμο Λέσβου. Παράλληλα ανέφερε πως ο Δήμος Λέσβου θα σταθεί έμπρακτα δίπλα στην οικογένεια Βαληλή το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως έχει κάνει με όλες τις σεισμόπληκτες οικογένειες της Βρίσας και άλλων περιοχών.

Πιστεύουμε πως είναι άδικό να λέγεται πως η πολιτεία εγκατέλειψε τον κ. Βαληλή και την οικογένειά του καθώς, ο Δήμος Λέσβου ως ο εγγύτερος εκπρόσωπος της πολιτείας, από τις πρώτες κιόλας ώρες έχει δώσει έμπρακτα δείγματα ουσιαστικής στήριξης.