Τον συμπατριώτη μας Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο Παλαιό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, σε συνάντηση εργασίας, παρουσία του Αντιδημάρχου, Γιάννη Βατού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:

  • Χρηματοδότηση των εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και των περιφερειακών γηπέδων. Ο Υπουργός απάντησε ότι συντομότατα θα εκταμιευθούν τα χρήματα για το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, αλλά και για παρεμβάσεις σε άλλα γήπεδα του νησιού μας, πέραν των χρημάτων που ο Δήμος διέθεσε και στις δυο αυτές περιπτώσεις, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες σχετικές εργασίες.
  • Χρηματοδότηση εργασιών επισκευής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης. Ο Υπουργός απάντησε ότι μετά τη διάθεση του ποσού των 200.000 Ευρώ από το Δήμο Λέσβου, θα μεριμνήσει για την εξεύρεση του υπόλοιπου ποσού σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, για να μπορέσουν να καλυφθούν όλες οι οικοδομικές εργασίες αποκατάστασης της στατικότητας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
  • Παρέμβαση του κ. Αθανασίου, στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Δένδια, να αποσταλεί στη συνεδρίαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Οκτωβρίου 2013, υψηλόβαθμο στέλεχος του εν λόγω Υπουργείου, για να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει στο πρώην στρατόπεδο 296 Τ.Ε. της Μόριας, σε σχέση με τη διαμονή των παράνομων μεταναστών και των εκτεταμένων εργασιών οι οποίες διεξάγονται εκεί, επειδή η τοπική κοινωνία, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση μέχρι σήμερα και φημολογούνται πολλά και διάφορα, όπως αποτυπώνονται και σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ενώ το θέμα έχει εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας, με αρνητική εισήγηση.
  • Παρέμβαση του κ. Αθανασίου, στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, να ανταποκριθεί στο γραπτό αίτημα του Δημάρχου Λέσβου και να ενεργήσει τα καθ’ εαυτόν, ώστε να οριστούν και να αποσταλούν δυο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου του, προς παρακολούθηση των εργασιών ανακατασκευής του τοιχίου του δρόμου «Ναυμαχίας Έλλης» στην Επάνω Σκάλα, των πεζοδρομίων και του νέου οδοστρώματος, προτού αρχίσουν οι κακές καιρικές συνθήκες. Για τα παραπάνω θέματα, ο Υπουργός είπε ότι θα ασκήσει άμεση παρέμβαση για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αυτά αιτήματα.
  • Αποσαφήνιση της Κυβερνητικής θέσης και του ιδίου του Υπουργού, για το τεθέν από το Δήμαρχο Λέσβου, το Δημοτικό Συμβούλιο, του Βουλευτές του Νομού, τα κόμματα και τους εκπροσώπους τοπικών φορέων, για το «σπάσιμο» του Δήμου σε περισσοτέρους του ενός. Ο Υπουργός είπε ότι σε ο,τι αφορά στη νέα διοικητική διαίρεση του Δήμου Λέσβου σε περισσότερους Δήμους, κατόπιν και της προσωπικής του δεσμεύσεως, το εν λόγω θέμα εξελίσσεται θετικά.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Υπουργό, για το έμπρακτο ενδιαφέρον του, όχι μόνο για την τακτοποίηση των προαναφερομένων κεφαλαιώδους σημασίας ζητημάτων, που αφορούν σε όλη τη Λέσβο, αλλά και για την αποφασιστική του συμβολή στην εκταμίευση των χρημάτων για το δρόμο Καλλονής – Σιγρίου και για την οριστική εξάλειψη των προβλημάτων κατασκευής του νέου λιμανιού στο Σίγρι, καθώς και όσους άλλους κατά καιρούς διαχρονικά βοήθησαν προς την κατεύθυνση αυτή.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου