Στις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τη συμπλήρωση 100 από την απελευθέρωσης της Λέσβου, που οργάνωσε η Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου – Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας – Πολιτισμού & Αθλητισμού, παρέστη το Σάββατο το πρωί, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος και συγκεκριμένα στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Ελευθερωτή Ναυάρχου, Παύλου Κουντουριώτη.

Αργότερα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ο Δήμαρχος, βραβεύτηκε από την Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου και με τη σειρά του βράβευσε διακριθέντες για τις επιτυχίες τους Λέσβιους αθλητές και αθλήτριες.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, απηύθυνε χαιρετισμό στην πανηγυρική συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης, που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του διοικητή της Ροταριανής Περιφέρειας, κ. Βασίλη Μυλωνά, ο οποίος επισκέφθηκε τον Όμιλο.

Στον κ. Μυλωνά, καθώς και στον Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης, κ. Ηλία Παπαγεωργίου και Καλλονής, κ. Ιγνάτιο Σκούντα, ο κ. Βουνάτσος πρόσφερε το ειδικό επετειακό μετάλλιο του Δήμου και την  επετειακή έκδοση του Δήμου Λέσβου με τίτλο: «Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ», που έγραψε ο συμπατριώτης μας λογοτέχνης, Δημήτρης Νικορέτζος

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου