Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτριος Φ. Βουνάτσος και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ταξιαρχούλα Πνακά θα υποδεχτούν αύριο Τετάρτη 11 Μαίου 2011 στις 12 το μεσημέρι στο Παλαιό Δημαρχείο της Μυτιλήνης τους δημοσιογράφους της ταξιδιωτικής εκπομπής ‘Getaway’ του διεθνούς καναλιού ICS της Σαγκάης.

Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη ταξιδιωτική εκπομπή της Σαγκάης, οι συντελεστές της οποίας βρίσκονται στη Λέσβο από τις 5 Μαίου με όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο της, πραγματοποιώντας ένα μοναδικό αφιέρωμα γεμάτο από τον πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους οι δημοσιογράφοι της εκπομπής θα επισκεφτούν όλα τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της Λέσβου, θα περιηγηθούν στα παραδοσιακά χωριά μας, θα δοκιμάσουν την εκλεπτυσμένη νησιώτικη κουζίνα του νησιού μας και θα προβάλλουν όλα τα παραδοσιακά προϊόντα που μας προσφέρει ο ευλογημένος τόπος της Λέσβου. Η εκπομπή την οποία θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές στη μεγάλη αυτή χώρα, θα προβληθεί μέσα από δυο ντοκιμαντέρ.

Το συνεργείο, το οποίο έφτασε στη Μυτιλήνη το απόγευμα της Πέμπτης έχει ήδη επισκεφτεί αρχαιολογικούς χώρους και τουριστικά μέρη της Λέσβου. Σκοπός και στόχος μας είναι το διάστημα της παραμονής τους εδώ να αναδειχτεί ο αρχαιολογικός μας πλούτος και τα προϊόντα μας, ένα κομμάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα το τηλεοπτικό κοινό της Κίνας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου