Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Τίτλος: Πρόγραμμα Επισκέψεων στην Πινακοθήκη
Ημερομηνία: 03.03.2010  
Κατηγορία: Διάφορες

Περιγραφή

Ο Δήμος Μυτιλήνης (Αντιδημαρχία Παιδείας) σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υλοποιεί πρόγραμμα επισκέψεων μαθητών των Δημοτικών Σχολείων στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Σκοπός του προγράμματος που έχει τον τίτλο «ΔΙΑ – ΜΟΡΦΩΝΩ: Βλέπω , Αφηγούμαι και Δημιουργώ» είναι η γνωριμία των μικρών μαθητών του Δήμου με το πλούσιο πολιτιστικό περιβάλλον του τόπου μας, καλλιεργώντας παράλληλα τις δεξιότητες των παιδιών.

Η υλοποίηση και ο συντονισμός του προγράμματος γίνεται από την Δ/ντρια της Δημοτικής Πινακοθήκης κα Κλεονίκης Λογγίου.

Tην Τετάρτη 3.03.2010 επισκέφθηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παμφίλων με συνοδούς τις δασκάλες κα Βαλεντίνου και κα Θεοδοσίου.

Τα παιδιά υποδέχτηκε  στο χώρο της Πινακοθήκης η κα Λογγίου, ενώ παραβρέθηκαν: η Αντ/ρχος Παιδείας κα Λόζου καθώς επίσης και η υπεύθυνη των πολιτιστικών  θεμάτων της Α/θμιας Εκπ/σης κα Κουφού – Διακορώνα .   Η επίσκεψη ξεκίνησε με περιήγηση στους χώρους της Πινακοθήκης και έγινε η πρώτη γνωριμία με το έργο των καλλιτεχνών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους Λέσβιους καλλιτέχνες.

Ακολούθως τα παιδιά επέλεξαν τα έργα που τα εντυπωσίασαν και αποτύπωσαν τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις τους είτε γράφοντας μικρές ιστορίες είτε δημιουργώντας με χρώματα.


Οι επισκέψεις των σχολείων του Δήμου Μυτιλήνης θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν ως τις 10 Μαϊου.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος προβλέπεται έκθεση και παρουσίαση των έργων και βράβευση των εργασιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στο πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 22510 48002 (Τρίτη έως Κυριακή 10.00 – 16.00).

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη των παιδιών