Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το βιωματικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δια-μορφώνω ~ Βλέπω, αφηγούμαι και δημιουργώ με χρώματα», που πραγματοποιεί ο Δήμος Μυτιλήνης στην Πινακοθήκη, σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση Νομού Λέσβου.

Σκοπός του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών του Δήμου Μυτιλήνης με το χώρο της Πινακοθήκης, τα έργα τέχνης, την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και ειδικότερα, τη γνωριμία με τα έργα των Λέσβιων καλλιτεχνών.

Την Τετάρτη 14 Απριλίου, το χώρο της Πινακοθήκης επισκέφτηκαν μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών, ζώντας μια ευχάριστη εμπειρία. Τα παιδιά, αφού ξεναγήθηκαν στο χώρο της Πινακοθήκης, δημιούργησαν μικρές ομάδες και ζευγάρια, επέλεξαν έναν πίνακα της αρεσκείας τους και προσπάθησαν να τον ζωγραφίσουν. Μερικά παιδιά έπλασαν με πηλό μικρά δημιουργήματα από στοιχεία κάποιου πίνακα, ενώ άλλα κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους, συνθέτοντας μια ιστορία και βάζοντας έναν τίτλο στο έργο τους.

Στην Πινακοθήκη το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Νάσος Γιακαλής και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μαρία Λώζου, που συνομίλησαν με τα παιδιά και έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις δημιουργίες τους.

Συνολικά μέχρι σήμερα, στα πλαίσια του προγράμματος έχουν επισκεφτεί τη Δημοτική Πινακοθήκη περισσότεροι από 100 μαθητές και μαθήτριες σχολείων του Δήμου μας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δια-μορφώνω» αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 Μαΐου, οπότε και ο Δήμος Μυτιλήνης θα πραγματοποιήσει μια ειδική εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν, απονέμοντας αναμνηστικά βραβεία.

Γραφείο Τύπου