Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού ενημερώνει ότι σήμερα Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 στο γήπεδο Μυτιλήνης και παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Νάσου Γιακαλή και του Δημάρχου κ. Βουνάτσου και του Αντιδημάρχου κ. Βατού παρέλαβε με την διαδικασία της «Πρόχειρης» και «Προσωρινής» Διοικητικής παραλαβής το ανακαινισμένο γήπεδο Μυτιλήνης Ταρλά προκειμένου να γίνει εφικτή η διεξαγωγή του διεθνούς φιλικού αγώνα  της ομάδας ΑΕΛΚ με την Ιταλική ομάδα Ουντινέζε. Θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον οριστική παραλαβή του έργου αφού όπως επισημαίνουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου  δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου σύμφωνα με την μελέτη σε ένα δύο μικρολεπτομέρειες υπαιτιότητας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ενημερώνουμε επίσης ότι το Νομικό Πρόσωπο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου τρέχει συγχρόνως όλα τα ζητήματα απαραίτητων αδειοδοτήσεων  καθώς και παροχών Ύδρευσης, ηλεκτρικού ρεύματος, ΟΤΕ κτλ. Επίσης έχει προχωρήσει σε εργασίες που δεν προβλεπόταν από την μελέτη προκειμένου το γήπεδο να καταστεί λειτουργικό. Συγκεκριμένα έχουν βαφεί τοιχία και κάγκελα, έχουν επισκευαστεί  οι τουαλέτες δίπλα στο κυλικείο, καθώς και τα αποδυτήρια που βρίσκονται στο Νότιο τμήμα στην προέκταση των κερκίδων προκειμένου να χρησιμοποιούνται από τον Στίβο. Χθες εξάλλου Δευτέρα 11 Αυγούστου το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου σε έκτακτη σύγκλισή  του αποφάσισε ένα απαλλάξει την ομάδα της ΑΕΛΚ από την καταβολή του 15% επί των εισπράξεών της από τον φιλικό αγώνα της Τετάρτης και μόνο, προκειμένου να βοηθηθεί κατ ελάχιστο αφού η ομάδα έχει προσφέρει για την αποπεράτωση του γηπέδου αλλά και επειδή είναι η πρώτη πανηγυρική επαναχρησιμοποίηση του ανακαινισμένου πλέον γηπέδου «Ταρλάς».
Κλείνοντας, εκπροσωπώντας και εκφράζοντας το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου  Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου πιστεύουμε στο δίκαιο της απόφασής μας να χρησιμοποιείται ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου Ταρλάς και από τις δυο ομάδες, της ΑΕΛΚ που αγωνίζεται στη SUPER LEAGUE και του Αιολικού που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική προκειμένου να διεξάγουν τους επίσημους αγώνες τους παρά τις αντιδράσεις και αντεγκλήσεις που υπήρξαν μετά την απόφαση. Γνωρίζοντας 1ον πως ένα παιχνίδι την εβδομάδα δεν μπορεί να επιβαρύνει το γήπεδο κα 2ον σε περίπτωση που συμπέσουν επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες των δυο ομάδων προτεραιότητα έχει η ομάδα της SUPER LEAGUE δηλαδή η ΑΕΛΚ ενώ ο Αιολικός σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιεί ως έδρα τη δεύτερη δηλωμένη.
Η ενότητα μεταξύ των ομάδων που απαρτίζουν το λεσβιακό ποδόσφαιρο και οι καλές σχέσεις μεταξύ τους αλλά και με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή που διαθέτει τους αγωνιστικούς χώρους, είναι προϋπόθεση για την προαγωγή του λεσβιακού αθλητισμού.  Αυτό που λέω μπορεί να είναι αυτονόητο αλλά δυστυχώς είναι  και ζητούμενο. Εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες μας στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται.
                            Ο Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.
Παιδείας- Πολιτισμού & Αθλητισμού
Δήμου Λέσβου

Κωνσταντίνος Αστυρακάκης