Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Μυτιλήνης την τελευταία εβδομάδα της Απόκριας. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την τελευταία Κυριακή της Απόκριας, 14 Φεβρουαρίου 2010, με αποκριάτικο γλέντι στην Πλατεία Σαπφούς.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ και κλόουν χάριζαν στιγμές γέλιου και χαράς στους δημότες που συγκεντρώνονταν στην Πλατεία Σαπφούς. Στην συνέχεια νεανικά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα από μαθητές σχολείων της Μυτιλήνης παρουσίασαν δείγμα της δουλειά τους, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Η βραδιά έκλεισε με συναυλία του νεανικού και ανερχόμενου συγκροτήματος “Δυτικός Άνεμος”.

Την προηγούμενε μέρα, το πρωί του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου το Πάρκο της Αγίας Ειρήνης “πλημμύρισε” από μικρούς μασκαράδες στο κεντρικό παιδικό αποκριάτικο πάρτι. Τα κόλπα του ταχυδακτυλουργού, τα ακροβατικά του ζογκλέρ και ο κλόουν ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ένα μεγάλο δίχτυ γεμάτο με εκατοντάδες μπαλόνια άνοιξε και τα μπαλόνια σκόρπισαν στο κέντρο του πάρκου σε ένα τρελό κυνήγι για τα παιδιά.

Παράλληλα αποκριάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά διοργανώθηκαν και στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Μυτιλήνης, σε συνεργασία, με τους Προέδρους των τοπικών συμβουλίων, τοπικών φορέων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν αποκριάτικες εκδηλώσεις στους Ταξιάρχες, την Μόρια, τα Λουτρά, την Παναγιούδα και τα Πάμφυλα.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Νάσος Γιακαλής σε δηλώσεις του προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. σημείωσε μεταξύ άλλων: “ Όπως κάθε χρόνο ο Δήμος Μυτιλήνης έτσι και φέτος διοργάνωσε αποκριάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας μία νότα κεφιού και ξεγνοιασιάς σε όλους τους δημότες. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους δημότες καλή Σαρακοστή.”

Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό Υλικό