Σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου Λέσβου Δημήτρη Φ. Βουνάτσου πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 το βράδυ στο Πολύκεντρο του τέως Δήμου Μανταμάδου, στην οποία έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μανταμάδου Μιχάλης Χατζηδημητρίου, οι Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων Κάπης Χρήστος Ψαραδέλλης, Πελόπης Μαρία Κεχαγιά, Κλειούς Γιάννης Σέρεσλης, σχεδόν όλα τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων των Κοινοτήτων αυτών, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Ζαφειρίου και Παναγιώτης Σταμάτης και οι Αντιδήμαρχοι Αγίας Παρασκευής-Μανταμάδου-Πέτρας Γεώργιος Κυριαζής και Καθαριότητας Ηλίας Κουνιαρέλλης.

Στην πολύωρη αυτή σύσκεψη, η οποία κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα, εξετάστηκαν, σε πνεύμα απόλυτης συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, τα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Μανταμάδου, πολλά εκ των οποίων, ως γνωστόν, εκκρεμούν από το μακρότατο παρελθόν (δεκαετίες ολόκληρες), άλλα διοικητικής και λειτουργικής μορφής των ΟΤΑ και βεβαίως της σκληρής καθημερινής ζωής των πολιτών που έχουν τη γενεσιουργό τους αιτία στην κατάργηση των 13 Δήμων με τον «Καλλικράτη» καθώς και στο τεράστιο οικονομικό χρέος του προκύψαντος ενός και μόνο Δήμου Λέσβου πλέον.  Επίσης, στη μεταβατική περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2011 για την οποία καταβάλλεται κάθε τεράστια προσπάθεια διοικητικής, θεσμικής, οργανωτικής ανασυγκρότησης του νέου Δήμου Λέσβου, η οποία ολοκληρώνεται περί το τέλος του διανυόμενου μηνός. Τέλος, και τούτο είναι επίσης σημαντικό στην αδυναμία της Κυβέρνησης να καλύψει τις συνταγματικά επιβαλλόμενες υποχρεώσεις της έναντι των Δήμων για την οικονομική αυτοτέλειά τους με χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι ενώ πέρσι μέχρι τον μήνα Ιούλιο είχε αποστείλει τις χρηματοδοτήσεις ΣΑΤΑ δύο τριμηνιών, φέτος δεν απέστειλε καμία!

Δόθηκαν λύσεις σε ορισμένα προβλήματα ενώ άλλα εντάχθηκαν σε προγραμματισμό σύνταξης μελετών και μεσοπρόθεσμης υλοποίησής τους (π.χ. επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου, το οποίο θα αρχίσει να συντάσσεται από τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Νόμο του «Καλλικράτη».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου