Ξεκίνησε, επιτέλους, η εργολαβία εκτέλεσης του έργου βελτίωσης τμημάτων του οδικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης με ασφαλτόμιγμα, προϋπολογισμού 422.352,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Λέσβου.

Αντικείμενο των εργασιών είναι η βελτίωση της βατότητας τμημάτων του οδικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης (πρώην Δήμος) και ειδικότερα η ασφαλτόστρωση υφιστάμενων δρόμων, των οποίων το οδόστρωμα δεν είναι σε καλή κατάσταση από πολλών ετών, με ριγματώσεις, αποσαθρώσεις, λακκούβες κλπ. Με το έργο αυτό θα επιτευχθεί η απρόσκοπτη και ασφαλέστερη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων Αυτεπιστασίας, Δημήτρη Μουτζούρη και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Αυτεπιστασίας του Δήμου Λέσβου, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, επισκέφθηκε τους πρώτους δυο δρόμους που ασφαλτοστρώθηκαν στο πλαίσιο των εκτελούμενων εργασιών του παραπάνω έργου, και συγκεκριμένα στις αναπτυσσόμενες βιοτεχνικές περιοχές «Ουτζά» και «Ταμπακαριά», όπου ασφαλτοστρώθηκαν για πρώτη φορά, 120 και 550 μέτρα μήκους αντίστοιχα και ενημερώθηκε αναλυτικά από το ανάδοχο – εργολάβο, Σαράντο Προκοπίου, για την πρόοδο των εργασιών.

Οι ασφαλτοστρώσεις θα συνεχισθούν σε πρώτη φάση σε άλλους περιφερειακούς δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης της Μυτιλήνης. Όμως, σε οδούς που βρίσκονται εντός πόλεως, λόγω της αυξημένης κίνησης των ημερών, η ασφαλτόστρωση θα γίνει μετά τις 15 Αυγούστου για να μην επιβαρυνθούν κυκλοφοριακά πολυσύχναστοι δρόμοι στο κέντρο της Μυτιλήνης και μάλιστα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το εν λόγω έργο αυτονόητα εξαιρετικά αναγκαίο, επισημαίνοντας ότι το οδικό δίκτυο της πόλης, είναι πασίγνωστο, δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα, αφού είναι αρκετά επιβαρυμένο από τομές λακκούβες και καθιζήσεις. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του σημαντικού έργου των εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων, μέσα σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες που καταταλαιπωρούν την Αυτοδιοίκηση και ειδικά τον Δήμο Λέσβου, αφού την τελευταία τετραετία, Αύγουστος 2012 – Αύγουστος 2014, οι κρατικές επιχορηγήσεις περικόπηκαν σε ποσοστό 70% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ο Δήμος μας «βράζει με το ζουμί του» κυριολεκτικά. «Σε κάθε περίπτωση, πάντως, με τις ασφαλτοστρώσεις αυτές αναβαθμίζεται λειτουργικά και αισθητικά το κέντρο της Μυτιλήνης, οι συνοικίες της πρωτεύουσας του Δήμου μας και οι γύρω περιοχές, ενώ βελτιώνεται η οδική ασφάλεια και η καθημερινότητα των πολιτών», τονίζει ο κ. Βουνάτσος .

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου