Το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, το πλαίσιο των 12ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Κωπηλασίας, που διεξήχθησαν στην περιοχή «Θέρμα» του Κόλπου Γέρας και οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φιλάθλων Αθλητικών Σωματείων, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, απένειμε έπαθλα σε αθλήτριες και αθλητές που διακρίθηκαν.

Ο κ. Βουνάτσος, στο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε στο νησί μας, όλους τους συμμετέχοντες και τους συνεχάρη τους είπε ότι η Λέσβος του πολιτισμού αλλά και του αθλητισμού και ειδικότερα του ναυταθλητισμού, με τη μεγάλη παράδοση και τις σπουδαίες διακρίσεις, φιλοξένησε με επιτυχία στον πανέμορφο κόλπο της Γέρας, τον κόλπο των ελαιώνων, αθλητές και αθλήτριες της κωπηλασίας από τα νησιά του Αρχιπελάγους.

Κάθε τέτοια συνάντηση – τόνισε ο μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος - που καλλιεργεί το φίλαθλο πνεύμα, το ευ αγωνίζεσθαι, τη χαρά της συμμετοχής, αλλά και την αλληλογνωριμία των αθλητών του Αιγαίου, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός.

Στην ίδια εκδήλωση ο κ. Βουνάτσος, τιμήθηκε από τους διοργανωτές για τη συμβολή του Δήμου Λέσβου, στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου